Drama v Izoli: domnevni ugrabitelj v priporu

Na koprski policijski upravi so včeraj po našem poizvedovanju potrdili, da so pred tednom dni obravnavali kaznivo dejanje ugrabitve in izsiljevanja. Kot smo izvedeli, je od nedelje v koprskem priporu tuji državljan, ki naj bi živel v okolici Kopra. Po naših podatkih je žrtev doma iz Izole, še eden od domnevnih storilcev pa je menda na begu.

Policisti in kriminalisti so v petek iskali  vozilo, s katerim so v Izoli 
ugrabili domačina.  Foto: FB PU Koper
Policisti in kriminalisti so v petek iskali vozilo, s katerim so v Izoli ugrabili domačina.  Foto: FB PU Koper

IZOLA > Da so v Sloveniji pred tednom dni nekoga ugrabili, je policija zabeležila tudi v vsakodnevnem popisu dogajanja za minuli petek. Na koprsko policijsko upravo smo - po tem ko smo izvedeli, da naj bi se drama dogajala v Istri - poslali več vprašanj. Odgovori so za zdaj še skopi. Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi, je potrdila, da je koprski operativno komunikacijski center minuli petek v popoldanskih urah dobil obvestilo, da so neznani storilci v Izoli na silo v vozilo spravili domačina. “Prijavitelj je menil, da je le-ta ugrabljen,” je pojasnila Anita Leskovec.

Policisti in kriminalisti koprske uprave so takoj začeli iskati vozilo in ugrabljenega Izolana. “Še isti dan so izsledili vozilo in prijeli storilca omenjenega kaznivega dejanja,” je pojasnila predstavnica koprske uprave. Kriminalisti so osumljenega pridržali in v 48 urah s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici koprskega okrožnega sodišča, ki je po predlogu državne tožilke zanj odredila pripor. Odvetnica Nina Spremo, ki zagovarja osumljenega, se je na sklep o priporu pritožila.

Zaradi interesa preiskave, nadaljnjih aktivnosti policije in zaščite žrtve bolj podrobnih informacij na koprski policijski upravi ne razkrivajo. Kot smo izvedeli, naj bi se 36-letni osumljeni policistom predal na območju Spodnjih Škofij. Policisti so mu pred tem že nekaj časa sledili. Še pred aretacijo je v okolici Škofij iz avtomobila izpustil tudi žrtev.

Po naših informacijah naj bi bila storilca dva, eden naj bi očitno pobegnil. V ozadju petkove drame naj bi bila menda nesoglasja med poslovnimi partnerji.


Najbolj brano