Devet kilometrov v napačno smer

Nekaj manj kot devet kilometrov in dobrih šest minut je včeraj pol ure po polnoči trajala brezglava vožnja pijanega Pirančana. Z avtom je pri Slavčku zapeljal v nasprotno smer štiripasovnice in po njej vztrajal do Petrolove črpalke nad Izolo.

Pijani Pirančan je pri Slavčku zapeljal v napačno smer štiripasovnice  in nato  peljal vse do Petrolovega bencinskega servisa 
nad Izolo.
Pijani Pirančan je pri Slavčku zapeljal v napačno smer štiripasovnice in nato peljal vse do Petrolovega bencinskega servisa nad Izolo.  

KOPER > Na nespametnega voznika, ki je zapeljal na štiripasovnico v napačno smer, je prva policiste opozorila voznica. Ta je pri koprskem pokopališču oziroma priključku Slavček, opazila, kako je neznani voznik z belim avtom mimo velike rumene table z roko in napisom stop zapeljal na nasprotno stran štiripasovnice proti Izoli.

Takoj je poklicala policiste na številko 113, nekaj sekund kasneje pa so z enakim sporočilom policiste poklicali tudi z Darsovega nadzornega centra na Kozini. Ko je takrat še neznani voznik pripeljal v napačno smer v predor, se je namreč sprožil alarm, na izolski strani z rdečo lučjo zaprl vhod v predor in omogočil vozniku, da je relativno varno prevozil predor. Po naših informacijah so redki vozniki upoštevali rdečo luč in niso zapeljali v predor, voznik zato v njem ni srečal nobenega vozila.

Voznik je nato pripeljal iz predora in po napačni strani hitre ceste nadaljeval vožnjo nad Izolo vse do Petrolovega bencinskega servisa nad Jagodjem. Enajst minut po prvem klicu so policisti koprskemu OKC-ju sporočili, da so voznika ustavili in da je kriza končana.

Policisti so ugotovili, da je v nasprotni smeri vozil 65-letni Pirančan, ki mu je prenehalo veljati vozniško dovoljenje. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal, da ima 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,45 promila). Ker je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Pirančana so odpeljali na treznjenje na policijsko postajo, zoper njega pa bodo spisali obdolžilni predlog.

Na Darsu poudarjajo, da gre za zelo nevarno početje voznikov, ob katerem se morajo nadzorniki prometa v regionalnih nadzornih centrih hitro in premišljeno odzvati, da zagotovijo tako varnost voznikov, ki vozijo v nasprotni smeri, kot tudi vseh drugih udeležencev

Iz Darsovih centrov za nadzor in vodenje prometa vsak primer vožnje v napačno smer takoj javijo policiji, kazen za takšen prekršek znaša 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Vsem voznikom, ki se znajdejo pred takšnimi nevarnimi vozniki, svetujejo, naj takoj zmanjšajo hitrost, se umaknejo čim bolj desno in vklopijo vse štiri smernike. Voznika, ki jim prihaja nasproti, pa naj s prižiganjem dolgih luči (blendanjem) opozorijo na napako.


Najbolj brano