Bolgar je mislil, da gre na Švedsko

Policisti mu niso mogli očitati neprevidnosti, je pa pri svojem početju vseeno nekoliko pretiraval. 36-letni Bolgar se je iz Francije odpravil proti domu, na avto pa za vsak primer namestil gume z bodicami, ki so v večjem delu Evrope prepovedane. Prislužil si je 400 evrov kazni, gume pa je moral zamenjati. Sicer pa so prometni policisti v četrtek na avtocesti odkrili 17 kršiteljev.

Izredni prevoz je bil le v naravi, na dokumentih pa ni bil nič kaj 
izreden. Foto: PPP Koper
Izredni prevoz je bil le v naravi, na dokumentih pa ni bil nič kaj izreden. Foto: PPP Koper

KOPER > Koprski prometni policisti so tudi v četrtek temeljito vzeli pod drobnogled stanje na naših cestah. Tokrat so se odpravili na avtocesto do Postojne in izvedli poostren nadzor prometa po metodologiji Pegaz, kar pomeni, da se skupaj z drugimi državnimi organi ustavljenim vozilom posvetijo temeljito, od samega vozila do potnikov v njem. Ustavili in preverili so enajst slovenskih tovornjakov, 35 tovornjakov iz drugih držav Evropske unije, tri tovornjake iz tretjih držav in tri avtobuse.

Bolgarski voznik se je iz Francije pripeljal s prepovedanimi ježevkami. (foto: PPP Koper)

Pri slovenskem prevozniku, ki je iz Italije v Slovenijo prevažal betonske nosilce za streho, so odkrili več nepravilnosti. Voznik je tovor označil kot izredni tovor, za kar pa ni imel ustreznega dovoljenja. Tovor je bil pretežak, obrabljena pa je bila tudi ena guma na vlečnem delu tovornjaka. Za izrek kazni je bila bistvena kršitev dovoljenja za izredni prevoz; policisti so vozniku izrekli kazen v višini 2920, njegovemu podjetju pa 6900 evrov. Streha, ki jo bodo podpirali nosilci, se je nepričakovano občutno podražila ...

Dva voznika tovornjaka sta kršila obvezni počitek in odmor, šest jih je kršilo pravila o delovanju tahografa, tri so tovor nezadostno pritrdili, dva pa sta peljala prehitro.

Ena od gum na vlečnem delu tovornjaka je bila popolnoma zlizana in raztrgana. (foto: PPP Koper)

In čeprav so policisti ustavljali predvsem tovornjake, so očitno imeli dober nos, ko so ustavili voznika z osebnim avtomobilom bolgarske registracije. 36-letni Bolgar se je iz Francije odpravil proti domu in se očitno dobro pripravil na morebitne zimske razmere. Na avto je namreč namestil gume s kovinskimi žebljički ali bodicami, tako imenovane ježevke, ki so v Evropi dovoljenje le v skandinavskih državah. Gume je moral seveda odstraniti z avta in plačati 400 evrov kazni, preden je lahko z običajnimi gumami nadaljeval pot.

Med poostrenim nadzorom so policisti 40 voznikov preizkusili tudi z alkotestom in zadovoljno ugotovili, da so bili vsi popolnoma trezni.


Najbolj brano