34-letnik z vozilom zadel policista

Koprski prometni policisti so v nedeljo ponoči okoli 2:30 v Pradah ustavili 34-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene ukradene registrske tablice. Po zaustavitvi je moški hotel s kraja zbežati, pri tem pa je z vozilom zadel policista in ga laže poškodoval. Ker moški ni hotel opraviti preizkusa alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled. Policisti so osumljencu osebno vozilo zasegli, sledi pa mu kazenska ovadba zaradi preprečitev uradnega dejanja uradni osebi ter suma tatvine registrskih tablic, obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja ter enotni plačilni nalog zaradi storitve več prekrškov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V noči iz četrtka na petek je neznani storilec vlomil v zabojnik v Valdoltri in iz njega ukradel 26 ribiških mrež. Škode je za 2500 evrov. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Vročekrvna 34-letnica v Piranu

Piranski policisti so v petek dopoldne posredovali v Piranu, kjer je kričala in se do dveh občanov nedostojno vedla 34-letna ženska. Po prihodu policistov se je ženska umirila, zaradi kršenja javnega reda in miru pa so ji policisti izdali plačilni nalog.

Ukradel zlatnino

Tekom petkovega dopoldneva je neznanec vlomil v hišo na Bežkovi ulici v Kopru in iz notranjosti ukradel zlatnino v vrednosti 600 evrov. Policisti o storilcu poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

S kombijem trčil v mopedista

V petek okoli 18.30 je v Vanganelu 58-letni voznik kombija zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v moped, ki ga je vozil 70-letni moški. Mopedist je zaradi trka padel po tleh in se pri tem laže poškodoval. Ko bodo znane vse okoliščine nesreče, bodo policisti povzročitelju izdali plačilni nalog.

Vlomilec v Izoli

V noči iz petka na soboto je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Izoli in ukradel menjalni denar.

V Izoli padel 57-letni kolesar

V soboto ob 10.22 je pri avtokampu Jadranka v Izoli zaradi vožnje preblizu desnega roba kolesarske steze padel 57-letni kolesar in se pri tem laže poškodoval. Moškemu so policisti izdali plačilni nalog.

Žalil zaposlene

Koprski policisti so v soboto ob 12.45 posredovali na enem od bencinskih servisov, kjer je 28-letni državljan BiH pod vplivom alkohola razgrajal in žalil tam zaposlene. Ker moški kljub pozivom policistov, da preneha s kršitvijo, ukaza ni upošteval, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Voznik začetnik s “pretežko nogo”

Prometni policisti so v Prestranku v soboto ob 16.33 ustavili voznika začetnika, ki je v naselju vozil s hitrostjo 100 km/h. 21-letnemu vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sprla sta se na Tartinijevem trgu

Piranski policisti so v soboto okoli 18.30 posredovali na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer sta se sprla moška. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so obema izdali plačilni nalog.

Na Dolinski izginil skuter

V soboto je neznanec na Dolinski ulici v Kopru ukradel črn skuter znamke sym symphony SR25 z registrsko številko KP 2V J3.

19-letnik razgrajal v postojnskem lokalu

Postojnski policisti so v nedeljo ponoči ob 1. uri posredovali v enem od gostinskih lokalov v Postojni. Ugotovili so, da je tam vpil in se nedostojno vedel 19-letni moški. Ker se ni umiril niti po prihodu policistov, so ga pridržali. Moškemu so policisti izdali tudi plačilni nalog.

Prometna nesreča na Šmarski cesti

Včeraj ob 18.21 je na Šmarski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče, v katero so bila udeležena tri vozila. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila hotel polkrožno obrniti kljub dvojni neprekinjeni črti in to v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 44-letni motorist. Med motoristom, ki je imel na motorju tudi mladoletnega sopotnika, in osebnim vozilom je prišlo do trčenja, pri tem pa je motorno kolo trčilo še v tretje vozilo. Oba potnika na motorju sta bila poškodovana, zato so ju reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Po točnih ugotovitvah telesnih poškodb bodo policisti zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.


Najbolj brano