25-letna Italijanka bežala pred novogoriškimi policisti

V sredo zvečer so novogoriški prometni policisti imeli precej opravka z mlajšo italijansko voznico osebnega avtomobila, ki je z vožnjo huje kršila prometna pravila in ogrožala tudi varnost drugih udeležencev v cestnem prometu.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Prometni policisti so nekaj minut pred 20. uro skušali ustaviti voznico osebnega avtomobila znamke VW golf, ki je vozila iz semaforiziranega križišča na Vojkovi ulici proti krožnemu križišču v smeri Rožne Doline pri Novi Gorici. A ta se ni odzivala na opozorila policistov. Voznica je zapeljala v krožno križišče in dalje proti Grčni, z vožnjo je nato nadaljevala po glavni cesti proti Rožni Dolini in Šempetru. Tu je zavila desno (proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Šempetru pri Gorici) in nato z vozilom prečkala državno mejo in odbrzela proti Gorici. Prometni policisti so ji sledili tudi v Italijo ter o predrzni vožnji, s katero je ogrožala preostale udeležence v prometu, obvestili tudi italijanske kolege.

Naposled so jo slovenski policisti uspeli ustaviti približno en kilometer stran od nekdanjega mejnega prehoda v Mirnu. Pri tem je voznica poškodovala tudi službeni vozili slovenske policije. V nadaljevanju postopka so morali policisti zoper voznico uporabiti tudi prisilna sredstva. Kasneje so jo v nadaljnji postopek prevzeli italijanski varnostni organi, ki so ugotovili, da gre za 25-letno voznico, državljanko Italije. Poleg tega so ugotovili še, da je bilo njeno vozilo minulo leto odjavljeno iz prometa in ni bilo registrirano, prav tako so bile na njenem vozilu nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu avtomobilu.

Policisti PPP Nova Gorica bodo 25-letni italijanski voznici zaradi več prometnih prekrškov, storjenih na območju Slovenije, izdali precej zasoljen plačilni nalog. Prav tako jo prometni policisti obravnavajo tudi zaradi povzročitve prometne nesreče I. kategorije s pobegom v krožnem križišču v Kromberku pri Novi Gorici, kjer se je pobegla italijanska voznica z njenim vozilom zaletela v zadnji del drugega avtomobila.

Prav tako bodo zoper hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov ukrepali tudi italijanski policisti zaradi prekrškov, storjenih na območju Republike Italije.


Najbolj brano