Italijanska pica je postala kitajska

Kar 63 odstotkov italijanskih pic je narejenih iz moke, paradižnika, sira in olja, ki niso iz Italije, opozarja Italijansko združenje kmetijskih proizvajalcev in trgovcev Coldiretti, piše Il Piccolo.

Vsaka drugapica iz Italije je narejena iz paradižnika,  mocarele, moke in olja iz tujine Foto: Wikipedia
Vsaka drugapica iz Italije je narejena iz paradižnika, mocarele, moke in olja iz tujine Foto: Wikipedia

ITALIJA > Raziskava Kriza na krožniku Italijana 2014 je pokazala, da so na italijanskih picah kitajski in ameriški paradižniki, mocarela iz vzhodne Evrope, oljčno olje iz Tunizije ali Španije z dodatkom sezamovega olja, moka pa je najpogosteje iz Francije, Nemčije ali Ukrajine.

Precej Italijanov meni, da je pica, poleg špagetov, simbol italijanske kulinarike. S tem so se pojavili tudi novi trendi na trgu, kot je povpraševanje po moki, narejeni izključno iz italijanskega žita. Zgodovinska blagovna znamka Voiello bo na primer prodajala le moko, narejeno iz žita, pridelanega v italijanskih pokrajinah. Izdelke z moko izključno iz italijanskega žita bodo prodajali tudi v trgovskih verigah Coop in Iper, piše Il Piccolo.

NR


Najbolj brano