V Zagrebu služijo tudi s čuvanjem žarov v parkih

Na Hrvaškem je druženje ob žaru eden vrhuncev družabnega življenja in gastronomije, ki ga v Zagrebu mnogi uresničujejo v parkih ob jezerih Jarun in Bundek. Glede na omejeno število javnih žarov pa so se nekateri domislili, da lahko služijo z njihovim čuvanjem, večer preden se vesela družba zbere ob njih.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ZAGREB > Na Hrvaškem velja, da je žar prvi znanilec pomladi, poletje pa je vrhunec sezone pečenja na žaru v naravi. Da bi lahko uporabili kamnite javne žare, mizo in klopi v zagrebških parkih, so mnogi Zagrebčani prihajali na kraj dogodka že en večer pred dogovorjenim piknikom. Spali so na klopeh ali v spalnih vrečah na tleh. Nekateri so sedaj v tem našli tudi možnost za zaslužek.

Na spletu je videti oglase, v katerih posamezniki ponujajo svoje storitve varovanja žara ob jezerih Bundek in Jarun za 200 kun (27 evrov). Očitno pa obstajajo tudi tisti, ki so pripravljeni plačati za tovrstno storitev.

Oba jezera sta nedaleč od središča prestolnice, mnoge zagrebške družine pa rade tja zahajajo na sprehode, rekreacijo in številnih dejavnosti za najmlajše, v poletnih mesecih pa iščejo tudi osvežitev na urejenih kopališčih. Ob jezerih so tudi gostinski lokali, ki prav tako ponujajo jedi z žara, a je mnogim večje zadovoljstvo, da si sami pripravijo dobrote z žara, ne glede na dodatne stroške za čuvanje.

STA


Najbolj brano