• Dražbena hiša bo ponudila domnevno Hitlerjeve spodnjice za 
izklicno ceno med 4000 in 5000 dolarji.
    Dražbena hiša bo ponudila domnevno Hitlerjeve spodnjice za izklicno ceno med 4000 in 5000 dolarji.
    Foto: Alexander Historical Auctions

Hitlerjeve boksarice na dražbi

sreda, 13. september 2017, 12:12

Spodnjice, ki jih je Adolf Hitler leta 1938 očitno pozabil v Hotelu Park v Gradcu, so se znašle na dražbi ameriške avkcijske hiše Alexander Historical Auctions. Izklicna cena zanje je med 4000 in 5000 ameriških dolarjev.

CHESAPEAKE CITY > Malo mestece Chesapeake City v ameriški državi Maryland premore komaj 700 prebivalcev, v njem pa ima sedež dražbena hiša Alexander Historical Auctions, ki je specializirana za vojaške predmete vseh vrst.

Na dvodnevni dražbi, ki se začenja danes, se je med več kot tisoč predmeti znašel tudi par spodnjic z všitima začetnicama A. H. Šlo naj bi za spodnjice, ki naj bi jih Adolf Hitler pustil v Hotelu Park v Gradcu, kjer je preživel nekaj dni v začetku aprila leta 1938.

Eden od vnukov nekdanjega lastnika hotela jih je menda našel nedavno med čiščenjem hiše. Ob njih naj bi na listku pisalo: “Lahko bi bile Hitlerjeve”. Poleg tega, da sta na spodnjicah všiti začetnici A. H., drugih trdnejših dokazov, da gre res za firerjevo spodnje perilo, ni.

V opisu, s katerim je dražbena hiša pospremila objavo tega predmeta v katalogu, izvemo, da gre za “presenetljivo širok” model z enim gumbom na razporku in še enim v višini pasu ter da so spodnjice “kot nove”.

Spletno uredništvo


Povej naprej: