Ekološko vrtnarjenje in pregrešne sladice

Program naše najstarejše komercialne televizijske hiše bo od 20. septembra bogatejši za dve oddaji, ki bosta pred male ekrane zagotovo pritegnili ljubitelje vrtnarjenja in vse, ki se ne morejo upreti drobnim sladkim radostim.

Metka Ternjak-Gomboc (levo) je vrtnarka že štiri desetletja, hči Tina pa si je izkušnje nabirala tudi v tujini Foto: Tomo Jesenicnik
Metka Ternjak-Gomboc (levo) je vrtnarka že štiri desetletja, hči Tina pa si je izkušnje nabirala tudi v tujini Foto: Tomo Jesenicnik

LJUBLJANA > Na poletnem vrtu v središču prestolnice so poptevejevci predstavili dve novi oddaji. Prva - Vrtičkanje - je namenjena vsem, ki se radi ukvarjajo s pridelovanjem zdrave hrane na svojih vrtovih, pa tudi tistim, ki ustvarjajo svoje zelene oaze na balkonih.

Urbano zasnovano oddajo o zdravem vrtnarjenju bosta vodili mati in hči - Metka Ternjak-Gomboc in Tina Ternjak -, ki imata na tem področju veliko strokovnega znanja in dolgoletne izkušnje. “Z oddajami bi radi gledalce pripravili do tega, da bodo zasadili svoje balkone, 'crkljali' svoje vrtove in znali ceniti domače pridelke. Pokazali bomo, da vrtnarjenje ni samo za babice, temveč tudi za sodobne moške in emancipirane ženske,” sta povedali ob predstavitvi. Tina, ki je po poklicu kemik, pa je ob tem še dodala: “Samooskrba, lokalna in sezonska preskrba, stare sorte, kvalitetno ekološko sadje in zelenjava so drobni koraki k zdravi prehrani, to pa je velik korak k zdravju, ki je zame ena največjih vrednot in privilegijev, za katerega pa se je treba malo potruditi.”

Oddaja Vrtičkanje bo na sporedu ob sobotah ob 17.40, ob 18.15 pa ji bo sledila s sladkimi grehi navdahnjena Gorazdova slaščičarna, ki jo bo ustvarjal in vodil slaščičarski mojster Gorazd Potočnik.

Televizijski gledalci so ga spomladi lahko občudovali v resničnostnem šovu Skriti šef, kjer je skupaj z vrhunskima kuharjema Urošem Fakučem in Robertom Gregorčičem pomagal tekmovalcem pri ustvarjanju večerje. Zase pravi, da je čokoholik ter da so pred njim še veliki slaščičarski izzivi, kot denimo, kako narediti sladico brez moke in sladkorja, torto brez peke in biskvita, zelenjavno slaščico ali slaščico za diabetike. O oddaji pa: “Moje slaščice so moje življenje in so zgodbe o ljudeh, za katere jih kreiram. Z mano jih bodo v oddaji pripravljali stari in mladi, vrhunski strokovnjaki, ljubiteljski slaščičarji in tisti, ki preprosto ljubijo dobro torto, pito ali makron.” KZ


Najbolj brano