• Nekaj minut po deveti uri zjutraj se je v šempetrski porodnišnici rodila Lana, prvi otrok na Primorskem v letu 
2017.
    Nekaj minut po deveti uri zjutraj se je v šempetrski porodnišnici rodila Lana, prvi otrok na Primorskem v letu 2017.
    Foto: Leo Caharija

Najbolj brano: Prva Primorka - Lana

ponedeljek, 9. januar 2017, 09:05

Najbolj brani članki minulega tedna.

Prva Primorka je deklica Lana

Nekaj minut po deveti uri zjutraj se je v šempetrski porodnišnici rodila Lana, prvi otrok na Primorskem v letu 2017. V Izoli je prva na svet prišla mala Tara, ki ji je srečo prišel zaželet tudi predsednik vlade Miro Cerar, v Postojni pa deklica, ki bo živela v Dutovljah.

Ženo je v torek vzela bolezen, moža včeraj požar

Prvi dnevi letošnjega leta so se za sežansko družino spremenili v pravo tragedijo. V torek je zaradi hude bolezni umrla žena, manj kot 24 ur kasneje pa je včeraj zjutraj v gorečem stanovanju umrl še njen 60-letni mož. Na koprski policijski upravi pojasnjujejo, da v zvezi s požarom niso ugotovili sumljivih okoliščin, sodnik je odredil sodno obdukcijo. Zagorelo je v kuhinji, moža pa so našli ob kavču v dnevni sobi.

“Tragedijo preprečila konstrukcija pomola”

Pomoli na portoroški plaži so namenjeni kopanju in poležavanju, zato je eden od njih pod preveliko gnečo zaradi prireditve na novoletni dan popustil, ocenjuje gradbeni strokovnjak. Na piranski upravni enoti smo dodatno izvedeli, da piranska občina za rekonstrukcijo izpred sedmih let ni pridobila gradbenega dovoljenja, zato naj bi opravili le sanacijo. Policijska preiskava dogodka se je sicer končala, ker niso zaznali kaznivega dejanja.

Pogrešano Goričanko našli mrtvo

V suhem delu struge potoka Čubnica blizu Gornjega Cerovega v Goriških Brdih so minuli četrtek našli mrtvo 77-letno italijansko državljanko, ki so jo svojci pogrešali od 1. januarja. Pogrešano so pristojne reševalne in druge varnostne službe v Italiji iskale v več akcijah, prav tako so jo policisti iskali tudi na slovenski strani meje.

Znani italijanski kuhar uporabil besedo Trst in razvnel se je vihar

“Siamo a Trst, Siamo a Trst! Trieste in italiano, Trst in sloveno. Trieste, città mitteleuropa ... “. Znani italijanski kuharski mojster Alessandro Borghese je s temi besedami začel televizijsko oddajo SKY 4 Ristoranti, ki so jo posneli v Trstu.


Povej naprej:

 

Mnenja