• Charlize Theron je po vlogi Furiose v zadnjem Pobesnelem 
Maxu še vedno v odlični formi.
    Charlize Theron je po vlogi Furiose v zadnjem Pobesnelem Maxu še vedno v odlični formi.

Niti Daniel Craig se je ne bi sramoval

petek, 8. september 2017, 06:00

Južnoafriška igralka Charlize Theron je po vlogi Furiose v zadnjem Pobesnelem Maxu: cesti besa očitno še vedno v dobri igralski in fizični kondiciji. Prav zaradi njene elegantne sloke pojave in batin, ki jih je delila (in tudi skupila) kot za stavo, boste uživali v nepretencioznem visokooktanskem trilerju Atomska blondinka.

Charlize Theron je v Atomski blondinki upodobila najboljšo agentko tajne službe njenega veličanstva MI6, ki se znajde v Berlinu burnega leta 1989, tik pred padcem Berlinskega zidu.

V osje gnezdo hladne vojne se poda, da bi ugotovila, kdo je ubil njihovega vohuna, in da bi pridobila seznam vseh zahodnih vohunov, ki delajo v Berlinu. Takoj ob prihodu v Berlin ugotovi, da so ji Rusi že za petami in da se med njenimi sodelavci skriva izdajalec.

A najboljša agentka, ki se vmes še zaplete v lezbično romanco, po kopici vratolomnih akcij, ki se jih ne bi sramoval niti Daniel Craig v zadnjih bondiadah, akcijo uspešno izpelje do konca. Ustvarjalci filma Atomska blondinka vzamejo samo dogajalni okvir - vloga obveščevalcev v še posebej občutljivem obdobju, tik pred padcem Berlinskega zidu - in nimajo nikakršnega namena podati nov, objektiven pogled na tedanje dogajanje. Berlin leta 1989 izrabijo le kot piktoreskno filmsko kuliso (snemali so sicer večinoma v Budimpešti), ki jo potencirajo še s številnimi stereotipi o Rusih, berlinski punk sceni, Stasiju ... Ker? Glavno vlogo ima prelestna Charlize Theron, ki se zapleta v vse mogoče akcijske peripetije, samo da bi ostala pri življenju in prišla do seznama, ki bi številne obveščevalce spravila v zelo kočljiv položaj.

Temu primerna je bila tudi producentska izbira glede režiserja. Za režijo je poprijel David Leitch, ki mu akcijske vode niso tuje (debitiral je z uspešnico John Wick), njegov vzpon v filmski industriji pa je začel kot dvojnik igralcev, kot sta Matt Damon in Brad Pitt (Bourneov Ultimat, Klub golih pesti, Gospod in gospa Smith), kasneje pa je postal tudi koreograf prizorov pretepov, koordinator kaskaderjev (Ninja Assassin, The Mechanic, Hansel & Gretel: Witch Hunters, Wolverine ...).

Prav ta akcijski del, v katerem se več kot odlično odreže Theronova, je glavni adut Atomske blondinke. Leitch pa se je odlično odrezal tudi kot kurator glasbe, saj je postregel tako z neizbežno Neno in njenimi 99 baloni, kot z Davidom Bowiejem, Georgeom Michaelom, New Order in s tem dodal še nekaj nostalgičnega čara osemdesetih let.

BILJANA PAVLOVIĆ


Povej naprej:

 
Mnenja