• V  čevlje Winstona Churchilla  je stopil Brian Cox.
    V čevlje Winstona Churchilla je stopil Brian Cox.

Churchill pred zlomom

četrtek, 22. junij 2017, 10:03

V izolskem in tolminskem kinu ter Cineplexxu bodo na svoj račun prišli ljubitelji zgodovinske politične drame. Na sporedu bo Churchill, ki se dogaja pred zloglasnim Dnevom D in govori o veliki želji britanskega voditelja, da se zapiše v zgodovino.

PRIMORSKA > Junij 1944. Zavezniške sile se znajdejo pred odločilnim trenutkom: milijon vojakov se skrivaj zbere na južni obali britanskega otoka in se pripravlja na vdor v Evropo, ki so jo bile zasedle nacistične sile. Pri tem jih ovira zgolj en mož: Winston Churchill. Ministrskega predsednika je namreč strah, da bodo ponovili napake iz prve svetovne vojne na obalah Galipolija. A Churchill se bojuje tudi s hudo depresijo in obseda ga želja, da bi ga zgodovina obravnavala kot velikega voditelja. Če bo izkrcanje na Dan D šlo po zlu, se ga bodo - tako se boji - za vse večne čase spominjali kot arhitekta pokola.

Ena redkih oseb, ki mu stoji ob strani, je soproga Clementine (Miranda Richardson). Prav njej pa zgodovinarji pripisujejo kar velik pomen, saj naj bi ona preprečila popoln fizični in psihični zlom ministrskega predsednika.

Pod režijo se je podpisal Jonathan Teplitzky, ki je ljubiteljem televizijskih serij znan tudi zaradi režije Broadchurcha, v Churchillove čevlje pa je stopil Brian Cox, ki si je v preteklosti dovolil tako eskapade v akcionade kot v umetniški film.

BP


Povej naprej: