Mlada kmetica prvič na tržnici

Sredi maja so Bistričani spet dobili priložnost nakupovati kakovostne izdelke lokalnih proizvajalcev hrane.

ILIRSKA BISTRICA > Stojnice so ponujale domače pridelke, kot so (stari) krompir, orehe, mleko, navadne in sadne jogurte, v ponudbi pa sta bila tudi ovčji ter kozji sir. Veliko povpraševanje je bilo po izjemno priljubljenih špargljih, ki jih nudi bistriška kmetija Kozlek. Med prvimi ponudniki domače hrane na tržnici je bila tudi kmetica Klavdija Gulja z Velikega Brda nad Ilirsko Bistrico, ki se je osnovnih veščin kmetovanja naučila na kmetijskem tečaju, ki ga je vodila mentorica kmetijskega krožka in strokovnjakinja za lokalno pridelavo hrane Tamara Urbančič. Klavdija Gulja je na srednji vrtnarski šoli v praksi še obogatila svoje znanje, ki ga bo s pridom uporabljala tudi v prihodnje, saj pravi: “Vaja dela mojstra in močno si želim, da bom nekega dne to tudi postala.”

PN


Najbolj brano