• Novi cayenne je precej bolj športen od predhodnika.
    Novi cayenne je precej bolj športen od predhodnika.
  • Novi cayenne je precej bolj športen od predhodnika.
    Novi cayenne je precej bolj športen od predhodnika.

Prestižni terenec gre v tretjo generacijo

četrtek, 31. avgust 2017, 14:52

Porsche je predstavil tretjo generacijo velikega športnega terenca cayenna. Za vse, ki vas zanima, kdo si ga lahko privošči, podatek: v petnajstih letih je to uspelo več kot 760.000 voznikom.

Pri razvoju novega modela so inženirji močno izhajali iz porscheja 911, tako po videzu kot tudi po tem, da so mu namenili kolesa različnih dimenzij na prednji in zadnji premi in štirikolesni volan, s katerim so mu dodatno izboljšali vodljivost. Aktivni štirikolesni pogon bo serijski, prav tako pa tudi zračno vzmetenje in programa za stabilizacijo Porsche 4D in Porsche Dynamic Chassis Control.

Nov je tudi osemstopenjski samodejni menjalnik Tiptronic S, ki bo v začetku deloval v kombinaciji z dvema novima šestvaljnikoma, iz katerih izhajata tudi različici. “Standardni” cayenne je opremljen s trilitrskim turbobencincem, ki je za 40 “konjskih moči” močnejši od predhodnika, Cayenne S pa 440-“konjskim” 2,9-litrskim biturbo motorjemV6, ki omogoča pospeške v manj kot petih sekundah do 100 kilometrov na uro in največjo hitrost 265 kilometrov na uro. Cene v Sloveniji še niso znane, v Nemčiji stane najmanj 74.828, cayenne S pa najmanj 91.964 evrov.

DG


Povej naprej: