• Razred S je še vedno pojem za razkošno udobje.
    Razred S je še vedno pojem za razkošno udobje.
  • Po novem lahko avto ugotovi, kako se počutute in temu 
ustrezno prilagodi voznikovo okolje.
    Po novem lahko avto ugotovi, kako se počutute in temu ustrezno prilagodi voznikovo okolje.

Avtomobil, ki vas lahko tudi začuti …

četrtek, 5. oktober 2017, 06:00

Mercedesova admiralska ladja se je v duhu napredka podvrgla rahlim estetskim posegom, in malce bolj konkretnim tehnološkim izboljšavam.

Razred S je pojem za udobje in na tem področju limuzina spet dviguje letvico konkurenci. Ena od novosti je energizing paket, ki samodejno zazna voznikovo počutje ter temu primerno prilagodi delovanje klimatske naprave, izbiro glasbe, kabinsko osvetlitev, vonj in nenazadnje tudi pot. Omeniti velja še sistem magic body control, ki vozilo malenkost nagne v ovinek. Nekaj novega je tudi na področju varnosti in sodobnih pripomočkov, s katerimi je prenovljeni S še bliže avtonomni vožnji. Med drugim bo v načinu polavtonomne vožnje mogoče vozni pas spreminjati samo z vključitvijo levega ali desnega smernika.

Motorna ponudba sega od dizelskega S 350 D do športnega mercedesa AMG S 65, v ponudbi je seveda tudi luksuzni maybach. Zopet sta seveda na voljo tako kratka kot tudi dolga različica z daljšo medosno razdaljo. Novost v motorni paleti sta bencinski in dizelski šestvaljnik vrstne zasnove; prvemu pomaga alternator/elektromotor z močjo 15 kW in opazno niža porabo goriva, drugi pa je najmočnejši dizel doslej in v različici S 400 D razvija 250 kW (340 KM) moči. Na voljo sta še bencinska V8 in V12 stroja.

DARJAN GORELA


Povej naprej:

 
Mnenja