Zmaga za slovo?

Rokometaši Kopra bodo danes ob 20:15 odigrali zadnjo letošnjo domačo tekmo. V Areni Bonifiki bodo gostili petouvrščeno Loko. Rumeno-modri, ki so si z zmago nad novomeško Krko tudi teoretično zagotovili četrto mesto, bodo zaigrali razbremenjeno, saj više po lestvici ne morejo.

Grega Krečič za drevi napoveduje srčno igro in novo zmago. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Grega Krečič za drevi napoveduje srčno igro in novo zmago. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Najboljši primorski rokometni kolektiv bo danes odigral še zadnjo domačo tekmo v nadvse turbulentni sezoni. Ekipa slovenskega selektorja Veselina Vujovića je v nastopih precej nihala, kljub odločnim napovedim pred sezono pa večjega rezultatskega pomika ni bilo. Izpostaviti gre obračuna s poljsko Gwardio, ki sta jim zagotovila evropsko pomlad, a tam se mlada koprska ekipa ni znašla najbolje. Posledično so dragocene točke oddajali tudi v rednem delu prve DRL, kar jih je stalo boljšega izhodišča pred končnico. Ponovno so formo dvignili v zadnjih tednih - največji sijaj ima remi z novim oziroma s starim državnim prvakom Celjem -, kar je na tribune privabilo nekaj več ljubiteljev rokometa v Istri. Podobne podpore kot na tekmi s Štajerci si v klubu želijo tudi na tekmi z Loko. “Vselej si želimo podpore svojih navijačev. Glede na to, da gre za zadnjo domačo tekmo v sezoni, še toliko bolj. Igrali bomo tudi za navijače, ki so nas podpirali vso sezono. Čeprav je bila ta dolga in smo že precej utrujeni, gremo tudi tokrat na zmago,” poziva k podpori na tribunah koprski ostrostrelec Grega Krečič.

S tokratnim nasprotnikom so se Koprčani letos pomerili že trikrat. Poraza še ne poznajo, ob enem remiju v Škofji Loki pa so ostala dva dvoboja prepričljivo dobili. Nazadnje sta se ekipi pomerili pred dobrim mesecem, ko so rumeno-modri slavili s 26:20. Ravno zato so Primorci veliki favoriti, a po drugi strani bodo bolj motivirani gostje, saj se s Krko borijo za končno peto mesto. Tako Koper kot Loka sezono končujeta brez napredka na lestvici, glede na lansko sezono. Kljub temu da so si v primorskem klubu pred sezono želeli več, so zadovoljni predvsem z nabranimi izkušnjami. “Sezona je bila polna nihanj. Mogoče je za to kriv tudi nov sistem, ki ga je vpeljal trener. Sedaj smo se nanj že privadili, zato upam, da bo naslednja sezona še uspešnejša. Smo se pa ogromno naučili iz evropskih obračunov, kjer smo mladi prvič začutili pritisk mednarodnih tekem. Te so veliko bolj naporne, zato moraš biti tako psihično kot fizično na najvišji ravni,” je sklenil Krečič.


Najbolj brano