Zapravljeni vodstvi

Tretji krog prve lige v dvoranskem nogometu za Primorce ni bil uspešen, čeprav sta oba primorska predstavnika prva povedla. Kobariški Oplast je izgubil v Litiji, škofijski Bronx pa v Mariboru.

Danes bo  v kobariški dvorani vroče, saj prihaja prvak Dobovec. Foto: Mitja Miklavčič
Danes bo v kobariški dvorani vroče, saj prihaja prvak Dobovec. Foto: Mitja Miklavčič

Litija in Maribor ostajata še neporažena, njuno moč sta izkusila oba primorska predstavnika, ki žal nista znala dalj časa izkoristiti svojega vodstva.

Več dela s Primorci so imeli v Mariboru, kjer je uvodoma Nik Zajc Bronxu prinesel vodstvo. Mariborčani so naredili preobrat, a je pred odmorom Škofjotom z izenačenjem upe vrnil Borut Kolar. Primorci so remi držali do končnice tekme, ko so njihovo jalovost Štajerci dvakrat kaznovali.

“Bili smo povsem enakovredni Mariboru, ki pa je proti koncu tekme imel žogo več v svojih nogah. Poznalo se je, da je breme nosilo le šest igralcev in so nam začele pohajati moči. Zaslužili smo si vsaj točko,” je po tekmi povedal trener Bronxa Marko Hrvatin.

Tudi kobariški Oplast v Litiji ni znal izkoristiti dragocenega začetnega vodstva proti favoritom, državnim podprvakom. Kobaridce je v vodstvo popeljal Dražen Žarić. Litija je pritiskala, do preobrata pa jo je z njenim drugim zadetkom po odmoru popeljal prav lanski igralec Oplasta Anže Širok. Prvih pet minut drugega polčasa je še trajalo upanje, da se fantje iz Posočja lahko vrnejo v igro. Po tem so Litijani zadeli tretjič in nato še četrtič.

Kobariški trener Saša Leban je obžaloval zamujeno priložnost za boljši rezultat: “Po vodstvu smo imeli še tri priložnosti. Če bi izkoristili vsaj eno, bi se tekma verjetno odvijala drugače. Veliko večino časa smo igrali dobro, pokopale pa so nas napake ob prekinitvah, po katerih smo dobili kar tri zadetke. Pozna se, da smo manj izkušeni in nimamo takšne posamične kakovosti, kot jo premore Litija.”

Oplast bo že danes ob 20.30 v domači dvorani odigral zaostalo tekmo z državnim prvakom Dobovcem, ki je tokrat gladko opravil s Sevnico.


Najbolj brano