Z glavo do novega gola in vrhunca

Rusija in Urugvaj sta prva udeleženca osmine finala na svetovnem prvenstvu, kjer Cristiano Ronaldo še naprej trese mreže.

Cristiano Ronaldo  (številka 7 v belem dresu)  je Portugalcem priigral prvo zmago v Rusiji.   Foto: Xinhua/STA
Cristiano Ronaldo (številka 7 v belem dresu) je Portugalcem priigral prvo zmago v Rusiji.  Foto: Xinhua/STA

Portugalska je danes dosegla, kar je želela, hitro vodstvo, ki ga je proti Maroku ubranila do konca. Mož odločitve je bil kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki je dodal še en kamenček v mozaiku strelske raznovrstnosti, s katero načenja tekmece na 21. svetovnem prvenstvu (SP). Špancem je zabil tri zadetke: prvega iz enajstmetrovke, ki jo je tudi izsilil, drugega z levico iz akcije, tretjega s prostim strelom.

Danes je tekmece potopil po strelu z glavo v uvodnih minutah dvoboja. Maroko je še drugič izgubil z 0:1 in ostal brez možnosti za napredovanje v skupini B. Morda bi lahko iztržil več. Tudi na dvoboju s Portugalci, ki sta jih reševala vratar Rui Patricio in sreča, enkrat pa nemara tudi Mark Geiger. Ameriški sodnik je spregledal domnevno enajstmetrovko. Portugalci potrebujejo za potrditev napredovanja v izločilne boje točko na ponedeljkovem obračunu proti Iranu, ki se je v današnji zadnji tekmi pomeril s Španijo.

V osmini finala se bosta najboljša iz skupine B križala, bodisi z Rusi bodisi z Urugvajem. Potem ko so gostitelji opravili z Egiptom, ki mu s tolažilnim zadetkom ni mogel pomagal niti Mohamed Salah, so se jim danes s polnim izkupičkom na vrhu skupine A pridružili Urugvajci. Izbranci Oscarja Tabareza so proti Savdski Arabiji z minimalnim vložkom dosegli maksimalen učinek. Spet so zadeli po prekinitvi oziroma kotu. Led je sredi prvega polčasa prebil Luis Suarez ob pomoči obrambe Savdske Arabije, ki se z Egiptom prav tako poslavlja po skupinskem delu SP.


Najbolj brano