Way of Life pred vsemi

V zalivu pred Reko je potekala jubilejna, 20. Fiumanka, največja hrvaška regata s skoraj 200 jadrnicami vseh velikosti.

Zmagovalna posadka največje hrvaške regate
Zmagovalna posadka največje hrvaške regate 

REKA > Jubilejna, 20. Fiumanka je minila v znamenju šibkega vetra in spremenjenega regatnega polja. V želji po še večji atraktivnosti so prireditelji eno od stranic regatnega polja podaljšali, s čimer je dolžina regate znašala približno 20 navtičnih milj. V šibkem vetru in občasnem brezvetrju je ekipa najboljše slovenske maksi regatne jadrnice Way of Life z olimpijcem Gašperjem Vinčecom svoje delo opravila z odliko in prepričljivo slavila po dolgih štirih urah. Za njo sta se uvrstili jadrnici Adriatic Europa in Molo longo Tutta Trieste.

Poleg uveljavljenih jadralskih imen iz Slovenije, Italije in s Hrvaške so priložnost na 24-metrski jadrnici (nekdanji Maxi Jeni) dobili tudi nadarjeni mladi jadralci: Andraž Gulič (svetovni mladinski prvak v laserju 4.7), Sebastian Prinčič (kandidat za olimpijske igre v Tokiu v razredu 49-er) in Ondra Teply (mladi češki reprezentant, dvakratni svetovni mladinski prvak v razredu finn). Njihovo jadranje na Way of Life je del vizije projekta EWOL, ki omogoča pridobivanje izkušenj mladih nadarjenih jadralcev v olimpijskih razredih tudi na velikih jadrnicah.

Po Fiumanki jadrnico Way of Life čakajo številne tehnične nadgradnje, saj jo kot prvo izmed serije jesenskih tekmovanj v Porto Cervu na Sardiniji prve dni septembra čaka svetovno prvenstvo maksi jadrnic - Maxi Yacht Rolex Cup.


Najbolj brano