Vrača se prvoligaški nogomet

Jutri in v nedeljo naj bi odigrali prvi spomladanski krog nogometnega prvenstva, ki pa utegne biti okrnjen zaradi snežne in ledeno mrzle vremenske napovedi. Osrednji dogodek na Primorskem bo sicer jutrišnja evropska tekma koprskih rokometašev.

Obalne odbojkarice čakata jutri pomembna obračuna. Foto: Leo Caharija
Obalne odbojkarice čakata jutri pomembna obračuna. Foto: Leo Caharija

Nogomet

Ankaran Hrvatini : Triglav (jutri ob 13. uri). Ankarančane bo tokrat gostil na zimske razmere dobro pripravljen novogoriški športni park. Sredina točka z zaostale tekme proti Aluminiju daje upati, da je obstanek brezdomcev iz Istre še mogoč. Zmaga domačih: neodločeno : zmaga gostov - 30:30:40.

Krško : Gorica (v nedeljo ob 13. uri). V Posavju te dni sneži, v nedeljo pa bo pritisnil še hud mraz. Če tekma bo, bodo junaki vsi, ki bodo stopili na zelenico, papirnati favoriti pa so Novogoričani. 30:20:50.

Rokomet

Koper 2013 : Nexe Našice (jutri ob 15. uri). V dvorani Bonifika bo gostoval še drugi tekmec v evropskem pokalu EHF. Ekipi sta v tem tekmovanju enako uspešni. Jeziček na tehtnici utegne biti podpora s tribun. 40:20:40.

Jadran Bluemarine : Z dežele (jutri ob 18. uri). Morebitne točke s Celjankami bi štele dvojno, saj ni pričakovati, da bi Ajdovke dovolile presenečenje Ptujčankam, ki so hrpeljski tekmec za obstanek. 20:30:50.

Mlinotest : Ptuj (jutri ob 20. uri). Po mučni poti do zmage v Hrpeljah zdaj mlinarke vedo, da z nikomer ni šale. Na domačem parketu bi morale s kandidatkami za izpad potrditi izrazito premoč. 60:30:10.

Krim : Žurd Koper (v ponedeljek ob 20.30). Koprčanke od obiska v Stožicah lahko pričakujejo le veliko golov v svoji mreži. Kakovostna prednost udeleženca lige prvakov je pač prevelika. 90:10:0.

Odbojka

Krka : Gen-I Volley (jutri ob 20. uri). Dvoboja z neposrednim tekmecem za obstanek primorski gostje ne smejo izgubiti. Doslej so bili v tovrstnih tekmah uspešni. 40:60.

Črnuče : Salonit Anhovo (jutri ob 20.30). Salonit kot druga ekipa prvenstva s podmladkom ACH Volleyja, ki je obsojen na skupino za obstanek, ne bi smel imeti težav. 20:80.

Luka Koper : Aliansa (jutri ob 18. uri). Gostje so bile doslej uspešnejše, vendar so Koprčanke v vzponu. Če bi uspele presenetiti Štajerke, bi se zelo približale preboju v skupino za prvaka.

NKBM Branik : Gen- I Volley (jutri ob 18. uri). Državne prvakinje iz Maribora v svoji dvorani to sezono niso še nikomur pustile blizu. Senzacija bi bila, če bi Novogoričanke to spremenile. 90:10.

Ankaran Hrvatini : Zgornja Gorenjska (jutri ob 19. uri). Za Ankarančanke bo to pravi pokazatelj sposobnosti prvoligaškega preživetja. Gorenjke so boljši sosed na lestvici in neposredni tekmec, ki ga bo treba premagati. 40:60.


Najbolj brano