Verjame v polfinale pokala

Najboljši posameznik sobotnega primorskega odbojkarskega derbija 10. kroga prve DOL je bil sprejemalec kanalskega Salonita Sergej Drobnič. Z 12 točkami je bistveno prispeval k zmagi Kanalcev nad Gen-I Volleyem s 3:0.

Sergej Drobnič je bil odličen tako v napadu kot na servisu. Foto: Igor Mušič
Sergej Drobnič je bil odličen tako v napadu kot na servisu. Foto: Igor Mušič

KANAL > Sergej Drobnič je k Salonitu prišel poleti iz novomeške Krke. Čeprav je pri 22 letih brez dolge članske kilometrine, se je izkazal kot zelo vsestranska okrepitev. Na derbiju je brezhibno branil v polju, ostro serviral in natančno napadal tako s krila kot z druge linije. Po zmagi nad Gen-I Volleyem, za katero je veliko prispeval, se mu je upravičeno smejalo: “Po porazih s Calcitom in Črnučami smo razrešili vse nesporazume in se sprostili. Prikazali smo igro, na kateri se da graditi upanje, da lahko na petkovi povratni tekmi četrtfinala v Kamniku Calcit premagamo in se uvrstimo na zaključni turnir.”

> Kaj je bilo ključno za preskok v vaši igri?

“Minilo je dovolj časa, da smo ob dobrem treningu po zapravljeni pokalni zmagi s Calcitom potrtost potisnili v ozadje in se osredotočili na nove naloge. Preobrat se je zgodil v glavah. Naša kakovost ni sporna. Izkazali smo se v sodelovanju bloka in obrambe, od Gen-I Volleya pa smo bili boljši tudi v ostalih elementih igre.”

> Kaj bo treba v Kamniku še dodati?

“Seveda je Calcit boljša ekipa od Prvačine, a bo psihološko breme tudi za Kamničane veliko. Njihova prednost je majhna, saj smo mi osvojili dva niza. V ekipo so vložili veliko in zato imajo tudi temu primerna pričakovanja. Mi nimamo česa izgubiti. V Kanalu smo pokazali, da smo konkurenčni. Vsaka zmaga nam daje upanje. Če bo 3:2, bo pač treba odigrati še zlati niz. Kamničani imajo izstopajoča igralca, brazilskega napadalca Maxsona Pereiro in reprezentančnega blokerja Sašo Štalekarja. Morali bomo biti dobri na servisu, hitri in raznovrstni. Le če bomo maksimalni, lahko upamo, da kateremu od njih ne bo šlo.”

> Kako ste se znašli v novem okolju?

“Prav te dni mi je všeč, ker ni snega, ki ga imamo pri nas v Kočevju precej. Z ekipo in trenerjem se dobro razumem, stanovanje imam tako blizu, da lahko v dvorano pridem peš, zagotovljeno pa mi je tudi kosilo. Res mi ničesar ne manjka in lahko razmišljam le o odbojki in študiju na fakulteti za šport, ki je sicer kakovosten, žal pa do vrhunskih športnikov, ki smo veliko odsotni, ni najbolj prijazen.”

> Kakšni so vaši odbojkarski cilji?

“Najprej želim najbolje opraviti vse obveznosti iz enoletne pogodbe s Salonitom ter napredovati po poti poklicnega odbojkarja. Ker sem bil doslej član vseh mlajših reprezentančnih selekcij, upam, da bom prišel tudi do članske vrste in do diplome. Pozneje pa bom verjetno trener.”


Najbolj brano