V soboškem kotlu bo vroče

Nogometaše Gorice čaka še drugo zahtevno gostovanje v štirih dneh. Na uvodni tekmi 16. prvoligaškega kroga bo danes v Fazaneriji vroče na igrišču in ob njem. Mura je namreč pošteno segrela nogometno ozračje na vzhodu Slovenije.

Semir Smajlagić (z žogo) bi utegnil biti najnevarnejši adut Gorice 
na današnjem dvoboju z Muro.  Foto: Fotolado
Semir Smajlagić (z žogo) bi utegnil biti najnevarnejši adut Gorice na današnjem dvoboju z Muro.  Foto: Fotolado

NOVA GORICA > Sobočani se sicer ne morejo pohvaliti z daljšim nizom pozitivnih izidov, ki so ga med 4. in 13. krogom uprizorili Novogoričani, a v zadnjem mesecu ni moč prezreti opaznega dviga rezultatske krivulje prvoligaških novincev. Po spletu okoliščin jim je spodrsnilo le v Krškem, sicer pa so ob koncu tudi sicer plodnega oktobra na četrtfinalnih obračunih slovenskega pokala dvakrat ugnali in izločili Novogoričane. Spomini so torej še sveži, kakšni pa so nauki?

“Vemo, kaj nas čaka v soboškem kotlu. Mura je živa, neugodna ekipa, ki zelo dobro izkorišča protinapade, kar ji moramo s kompaktno postavitvijo preprečiti. Težko je loviti rezultat proti tekmecu, kot je Mura, kar so izkusile že druge ekipe,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič. Novogoričani so se na prvem medsebojnem dvoboju v prvenstvu sicer vrnili iz zaostanka 0:2 in iztržili točko, a to je bilo v domačem športnem parku. V Fazaneriji je praviloma druga pesem. Olimpija se je sicer izvlekla, zato pa so Sobočani podkurili Domžalčanom (5:1) in Mariborčanom (4:1). Zmago proti vodilni ekipi prve SNL je pospremilo 5000 gledalcev.

Fazanerija danes bržkone ne bo razprodana, a obisk bo ob dobrih predstavah gostiteljev v zadnjem obdobju takšen, kot ga velika večina prvoligašev lahko le sanja. Na tekmi pričakujejo vsaj 3000 duš, svoje pa bo k veselemu razpoloženju gotovo dodala martinova sobota. Da bo vsaj na stadionu vse minilo v športnem duhu, naj bi ob pregovorni nestrpnosti med organiziranima navijaškima skupinama obeh moštev tokrat poskrbele okrepljene varnostne ekipe. Novogoriške nogometaše, ki so se v Prekmurje podali včeraj popoldne, seveda zanima izključno razvoj dogodkov na igrišču.

Po odsluženi kazni zaradi kartonov se na zelenico vrača Jaka Kolenc, še eno tekmo pa bo moral izpustiti Andrija Filipović. Njegov strelski učinek je v zadnjem obdobju dobro nadomestil Semir Smajlagić, a imajo Sobočani v svojih vrstah ta čas nemara še najbolj vročega napadalca na slovenski sceni. Rok Sirk je z devetimi zadetki na vrhu prvoligaške lestvice strelcev, zato Ante Šimundža bržkone ne bo pretirano pogrešal kaznovanega Luke Bobičanca, ki je lani blestel v drugi ligi. “Zelo pomemben bo izkoristek priigranih priložnosti, ki mora biti z naše strani boljši kot v Domžalah. Prav tako si ne smemo privoščiti tako poceni prejetih golov kot v sredo,” je povedal Srebrnič.


Najbolj brano