V polni dvorani želijo presenetiti hrvaške prvake

Kroglice so balinarjem Zabič za tekmeca v četrtfinalu najmočnejšega evropskega tekmovanja namenile Istro iz Poreča. Na jutrišnji prvi tekmi, ki se bo začela ob 14. uri, si bo moštvo z Bistriškega skušalo zagotoviti dobro popotnico pred junijskim povratnim obračunom v Istri.



Navijači Zabič upajo, da bosta v postavi na tekmah proti Istri Poreč 
tudi Igor Šircelj (levo) in Dinko Beaković.
Navijači Zabič upajo, da bosta v postavi na tekmah proti Istri Poreč tudi Igor Šircelj (levo) in Dinko Beaković. 

ZABIČE > Po februarskem prvenstvenem derbiju s škofjeloško Trato in aprilskem evropskem obračunu z črnogorskimi Maini bo balinarska dvorana v Zabičah v soboto še tretjič v treh mesecih pokala po šivih. Žreb četrtfinala evropskega pokala je slovenskim podprvakom namenil atraktivnega tekmeca iz Poreča. Primorske ekipe so od ustanovitve evropskega pokala zabeležile nekaj lepih uspehov, saj je Mlinar Padna leta 2002 zasedla drugo mesto, med najboljšo četverico se je daljnega leta 1991 prebila sežanska Skala, čar četrtfinala pa so okusili tudi Luka Koper, kobjeglavski Hrast in Zabiče, ki so v tem delu tekmovanja nastopile leta 2007.

Na papirju vloga favorita pripada Istri, ki v postavi nima zvezdnikov, a se lahko pohvali z zelo homogeno zasedbo. Ob izkušenem tekaču Jošku Mardešiću, reprezentantu Nenadu Tadiću in odličnem bližalcu Marinu Križmaniću, je v hrvaškem prvenstvu blestel Vedran Špelić, zato ima vodja moštva Dražen Puniš na voljo širok izbor kakovostnih balinarjev, ki so v letošnji sezoni pokorili konkurenco na Hrvaškem. V domačo postavo se vrača Igor Šircelj, ki je izpustil gostovanje v Črni Gori, Dinko Beaković po operaciji kile čaka na zeleno luč zdravnikov. Preostali nosilci igre David Šircelj, Simon Možina, Anton Fabec in Gregor Moličnik bodo morali za uspeh nadgraditi svojo igro iz osmine finala, ko so proti povprečnim Črnogorcem prikazali preveč nihanj.

Preostali pari četrtfinala

Pomerili se bodo še Trata : Balaruc Les Bains (Fra), Pula (Hrv) : Saint Vulbas (Fra) in BRB Ivrea : La Perosina (oba Ita). Najbolj izenačen naj bi bil obračun najboljših italijanskih moštev, Škofjeločani pričakujejo zmago na domačem igrišču, ki bi jih pred dolgo potjo na sredozemsko obalo ohranjala v igri za napredovanje. Za nastop na zaključnem turnirju, ki ga bo sredi junija gostil italijanski Allasio, moštva potrebujejo dve zmagi. V primeru neodločenega rezultata v zmagah bo o napredovanju odločala dodatna igra bližanja v krog in zbijanja balina.

“Komaj čakamo na začetek dvoboja. Pričakujem enakovreden boj s hrvaškimi prvaki. Nekaj let sem nosil dres Pazina, zato jih dobro poznam. Krasi jih izjemen moštveni duh. Verjamem, da imamo tudi mi svoje adute. Upam, da bodo gledalci lahko uživali v vrhunski predstavi,” si je pred tekmo leta za klub iz Kočanije zaželel David Šircelj. V Zabičah se pripravljajo na pravi balinarski praznik, saj naj bi ob številnih domačih privržencih na tekmo prišlo tudi veliko ljubiteljev balinanja iz Pivškega in Postojnskega ter Istre in Kvarnerja, ki jih bo ob simbolični vstopnini čakala nagradna igra.


Najbolj brano