Triatlon v Kopru - množična rekreacija in DP

Tokratna izvedba Triatlona Luke Koper za pokal Istre 2013, ki ga bo v soboto, 15. junija, v Kopru organiziralo istrsko Športno društvo 3šport, bo štelo tudi za državno prvenstvo v sprint triatlonu. Na Ukmarjevem trgu in v okolici mestnega jedra bo tako moč opaziti številne najboljše slovenske fante in dekleta v tem športu.

Najhitrejši in najbolj spretni se v menjalnem prostoru, kjer zamenjajo opremo, zadržijo le pol minute Foto: Šd 3Šport
Najhitrejši in najbolj spretni se v menjalnem prostoru, kjer zamenjajo opremo, zadržijo le pol minute Foto: Šd 3Šport

KOPER > Sprint triatlon je krajša triatlonska disciplina, v kateri se običajno preizkusi večina, tako tisti, ki se odločajo za prve triatlonske korake, kot tudi vrhunski triatlonci. Številna tekmovanja v sprint triatlonu namreč organizirajo tako na državni kot svetovni ravni.

Na cilju v manj kot uri

Na preizkušnji v Kopru se bodo najbolje pripravljeni triatlonci pomerili na progi s 750 metri plavanja v morju pri koprskem kopališču, z 21,5 kilometri kolesarjenja po cestah mestnega središča in do krožišča Srmin ter s petimi kilometri teka po semedelski promenadi. Najhitrejši tekmovalci s progo opravijo v manj kot uri, najhitrejše ženske tekmovalke pa potrebujejo zgolj nekaj minut več.

Preobujejo se v pol minute

V skupni rezultat tekme šteje tudi čas, ki ga tekmovalci porabijo v menjalnem prostoru. Tu sta najpomembnejši spretnost in hitrost tekmovalca. Najbolj izkušeni za menjavo in nameščanje plavalne, kolesarske ter tekaške opreme tako potrebujejo le 20 do 30 sekund.

Športno prireditev Triatlon Luke Koper za pokal Istre, ki se je bodo udeležili tudi najboljši triatlonci, v središču Kopra prirejajo v soboto, 15. junija. Ogleda si jo lahko vsakdo, tisti, ki bi se radi preizkusili na tekmovanju, pa se že lahko prijavijo. Organizatorji iz Športnega društva 3šport pri tem poudarjajo, da se v triatlonu lahko pomeri vsakdo. Več napotkov in nasvetov objavljajo na spletni strani http://sd3sport.blogspot.com/, kjer so na voljo tudi informacije o poteku in pravilih tekmovanja.

Triatlon Luke Koper za pokal Istre 2013 podpirajo Mestna občina Koper, Adriatic Slovenica, Luka Koper in Duol. Glavni medijski podpornik prireditve pa je časopisna družba Primorske novice.


Najbolj brano