Koprski dan za triatlon

Koper bo danes gostil številne domače in tuje športne navdušence, ki se bodo pomerili v plavanju, kolesarjenju in teku. Na Ukmarjevem trgu in v okolici Športno društvo 3šport organizira že četrti Triatlon Luke Koper za pokal Istre. Tekmovanje, ki je namenjeno tako najboljšim triatloncem kot tudi začetnikom, privablja tudi številne gledalce.

Organizatorji pričakujejo, da se bo v plavanju, kolesarjenju in teku pomerilo od 300 do 350 tekmovalcev Foto: Tomi Cikron
Organizatorji pričakujejo, da se bo v plavanju, kolesarjenju in teku pomerilo od 300 do 350 tekmovalcev Foto: Tomi Cikron

KOPER > Tekmovalci se bodo začeli na Ukmarjevem trgu zbirati ob 14. uri, organizatorji ocenjujejo, da se jih bo na različnih razdaljah pomerilo od 300 do 350.

Program prireditve: 14.00 - 17.15: prijave na Ukmarjevem trgu, 16.30: CICI triatlon za najmlajše, 17.00: super sprint za otroke, 17.05: mali triatlon za vsakogar, 17.15: olimpijske igre za najmlajše, 18.10: sprint ženske triatlon, 18.20: sprint moški in štafetni triatlon, 19.30: pašta party z istrskimi dobrotami, 20.15: razglasitev rezultatov in druženje.

Najprej se bodo v morju, na kolesu in v teku pomerili najmlajši na cici triatlonu (50 m, 2,5 km kolesarjenja in 500 m teka), za njimi otroci v super sprint triatlonu in udeleženci malega triatlona za vsakogar (250 m plavanja, 11,5 km kolesarjenja in 2,5 km teka), zadnji pa se bodo v vodo pognali najbolj pripravljeni triatlonci in tekmovalci v štafetnem sprint triatlonu (750 m plavanja, 21,5 km kolesarjenja, 5 km teka). Sprint triatlon v Kopru šteje tudi za državno prvenstvo.

Ob tekmovanjih v triatlonu bodo za najmlajše poleg varstva z animacijo pripravili olimpijske igre, organizatorji bodo zbirali rabljeno športno opremo, ki jo bodo udeleženci prinesli s seboj, gledalce pa čaka še kulinarična ponudba pridelovalcev in pobudnikov dobrot slovenske Istre. Priznanja najboljšim bodo podelili po koncu tekmovanj, sledila pa bo še večerna zabava.

Za varnost nastopajočih in za to, da bo vse teklo, tako kot mora, bo poskrbela številčna ekipa prostovoljcev društva 3šport in policija, ki bodo nastopajoče spremljali na vseh delih plavalne, kolesarske in tekaške proge. Triatlon Luke Koper za pokal Istre 2013 podpirajo Mestna občina Koper, Adriatic Slovenica, Luka Koper in DUOL. Glavni medijski podpornik prireditve pa je časopisna družba Primorske novice.

Zaradi triatlona bodo od 16.15 do 19:30 popolnoma zaprte nekatere ceste v Kopru: Ukmarjev trg, odsek Pristaniške ulice, Kopališko nabrežje in odsek Vojkovega nabrežja, Ankaranska cesta od krožišča pri vhodu v Luko Koper do krožišča Porsche Koper, od krožišča pri Porscheju Koper do krožišča Srmin (enosmerna zapora dveh notranjih pasov; promet v smeri Koper-Ankaran v krožišču Srmin bo potekal nemoteno), Pristaniška ulica in Kopališko nabrežje (od krožišča Luke Koper do krožišča tržnice) bosta zaprta do 20. ure.


Najbolj brano