Cilj je najboljša motivacija

15. junija bo Koper gostil Triatlon Luke Koper za Pokal Istre. Prireditev na z morjem obdanem prizorišču vsako leto privabi pisano množico udeležencev iz Slovenije in tujine. V njej so tako rekreativci kot odlični tekmovalci.

Čar koprskega triatlona je njegov potek ob morju Foto: Tomi Cikron
Čar koprskega triatlona je njegov potek ob morju Foto: Tomi Cikron

KOPER > Marsikdo domačo tekmo izkoristi kot priložnost za spoznavanje s triatlonom. S koprsko progo se je uspešno soočil tudi Ivan Ivančič, 52-letni Pirančan, ki ga je v triatlon zaneslo po naključju. Da bi saniral poškodbo rame, je pred leti začel plavati. Ideja, da se preizkusi še v kolesarjenju in teku, je zaživela že po nekaj sto preplavanih metrih.

Ivančič se je priprav na podvig lotil sam. Zaradi narave svojega dela si skupinskih treningov ni mogel organizirati. Znanje je iskal na spletu in pri prijateljih, ki so se s triatlonom ali njegovimi posameznimi disciplinami že srečali. Dobrodošla je bila tudi gesta prijatelja, ki mu je podaril staro cestno kolo, sodelavci pa so z rojstnodnevnim darilom poskrbeli še za tekaško uro.

Triatlon Luke Koper za pokal Istre 2014 podpirajo Mestna občina Koper, Luka Koper, Adriatic Slovenica in DUOL. Glavni medijski podpornik prireditve je časopisna družba Primorske novice.

Medtem ko je s kolesarskimi izleti po obali že prej nabiral bazo kilometrov za kolesarski del preizkušnje, je bil v teku popoln začetnik. Izziva se je lotil počasi in premišljeno. Z veliko vztrajnosti, močno željo in jasno postavljenim ciljem je uspel sebi in drugim pokazati, da je za športne podvige v zrelih letih še veliko prostora. Nad izkušnjo je bil tako navdušen, da se na koprsko tekmo redno vrača. Letos bo nastopil že tretjič.

“Pred tekmo sem si postavil tri cilje. Prvi je, da moram priti do konca. Drugi je, da ne bom ravno zadnji. In tretji cilj, ki bi pomenil, da sem se res uspel dobro pripraviti je, da dosežem rezultat pod uro in pol. Uspel sem doseči vse tri. Po tekmi sem se počutil odlično!” V najlepšem spominu mu je ostalo glasno navijanje in spodbujanje množice, še posebno v težkih trenutkih.

Pod organizacijo Triatlona Luke Koper za pokal Istre 2014 so podpisani člani obalnega športnega društva 3šport. Prireditev je namenjena tako odraslim kot najmlajšim, rekreativnim športnikom in ljubiteljem gibanja. Poleg samostojnega nastopa na pet različno dolgih razdaljah, je na voljo tudi štafetni preizkus za ekipe dveh ali treh tekmovalcev.

Triatlon Luke Koper za pokal Istre 2014 podpirajo Mestna občina Koper, Luka Koper, Adriatic Slovenica in DUOL. Glavni medijski podpornik prireditve je časopisna družba Primorske novice.


Najbolj brano