Boj za ciljni aplavz

Bliža se 15. junij, ko bo s startom na Ukmarjevem trgu četrtič izpeljan Triatlon Luke Koper za pokal Istre 2013, ki ga prireja Športno društvo 3 šport. Organizator že sprejema prijave, proge pa so primerne za vse.

Takšen je bil lanski triatlonski vrvež na semedelski promenadi Foto: Tomi Cikron
Takšen je bil lanski triatlonski vrvež na semedelski promenadi Foto: Tomi Cikron

KOPER > Triatlon je izredno dinamičen in zanimiv šport. Na koprskem se bo lahko preizkusil vsak rekreativec, saj je izbor prog (super sprint ali sprint triatlon) prilagojen različnim sposobnostim. Najbolj neodločni lahko v skupini še enega ali dveh sotekmovalcev svoj, morda prvi, triatlon premagajo v štafetnem tekmovanju. Udeleženci potrebujejo je le nekaj volje, kopalke ali triatlonski dres, kolo in tekaške copate.

Najprej plavanje

Razdalje koprskega triatlona: CICI triatlon za najmlajše (50 m plavanja, 2,5 km kolesarjenja, 0,5 km teka); SUPER SPRINT triatlon za otroke: 250 m plavanja, 11.5 km kolesarjenja (2 kroga), 2.5 km teka (2 kroga); MALI triatlon za vsakogar: 250 m plavanja, 11.5 km kolesarjenja (2 kroga), 2.5 km teka (2 kroga); SPRINT triatlon in štafete: 750 m plavanja, 21.5 km kolesa (trije krogi), 5 km teka (3 krogi).

Pisk iz piščali glavnega sodnika naznani začetek triatlona - plavanje. Krožna proga ob glavnem pomolu mestne plaže bo označena z bojami, ob izteku pa sledi prehod v menjalni prostor, v katerem tekmovalci že pred pričetkom tekme pustijo opremo. V njem se je treba čim hitreje pripraviti za kolesarjenje. Dovoljene so vse vrste koles, uporaba čelade pa je obvezna. Proga bo speljana po cesti okoli mestnega središča, s podaljškom proti Srminu. Tekmovalci lahko dva oziroma tri kroge prekolesarijo sami ali pa pa izkoristijo zavetrje sotekmovalcev, kar je dovoljeno.

Tek v cilj

Po drugem postanku v menjalnem prostoru sledi priprava za tek po semedelski promenadi. Tekače na cilju spodbuja množica gledalcev, ob čemer vsakdo začuti ponos, da je opravil triatlon. Organizator bo na cilju poskrbel za krožnik domačih testenin, kos torte in prijeten večer v družbi nasmejanih ljudi.

Obalno športno društvo 3šport vas vabi, da se preizkusite. Prijave: spletna stran http://sd3sport.blogspot.com/, do 10. junija.

Triatlon Luke Koper za pokal Istre 2013 podpirajo Mestna občina Koper, Adriatic Slovenica, Luka Koper in DUOL. Glavni medijski podpornik prireditve pa je časopisna družba Primorske novice.


Najbolj brano