Trenerski debi Uroša Rapotca z zmago

Za koprsko ekipo je precej turbulentnih tednov. Med drugim je zaradi slabih rezultatov brez službe na klopi Kopra ostal Peter Mičović, vodilni pa so novo vlogo zaupali dolgoletnemu kapetanu Urošu Rapotcu. Slednji je minuli petek uspešno debitiral, saj so rumeno-modri v 6. krogu prve DRL pri povratniku RK Dol Tki Hrastniku slavili s 26:23.

Grega Krečič (v skoku z žogo) je v drugem polčasu tekme v Dolu 
dosegel pet zadetkov. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Grega Krečič (v skoku z žogo) je v drugem polčasu tekme v Dolu dosegel pet zadetkov. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Prva A DRL moški

Dol Tki Hrastnik: Koper 23:26 (11:11)

Dvorana Dolanka, gledalcev 150 sodnika Vidic in Leskovec

Dol Tki Hrastnik: Seme, Brilej 3, Klepej 3 (2), Ajdari 4, Grušovnik 4, Zore, Pintar 1, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek, Ramić 3, Ribič 2, Jakopič, Simončič, Nunčič, Koprivc 2.

Koper: Haseljić, Grlj, Mijatović, Dolenc, Krečič 6, Matijašević 4, Postogna, Moljk 1, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček, Zugan, Marić, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 5 (1).

Sedemmetrovke: Hrastnik 3 (2), Koper 4 (1). Izključitve: Hrastnik 4, Koper 14 minut.

Očitno je tudi v rumeno-modre vrste posijalo nekaj sonca. Koprčani, ki so v sezono krenili veliko slabše od pričakovanj, so le uspeli zmagati. Kot kaže, je menjava na trenerskem položaju obrodila sadove. Peter Mičović je že nekdanji, za šok terapijo na klopi Kopra pa je poskrbel novi trener, sicer dolgoletni koprski kapetan Uroš Rapotec. Čeprav se za rumeno-modre v Dolu pri Hrastniku ni začelo najbolje (po desetih minutah so zaostajali z 2:6), je bilo nadaljevanje precej uspešnejše. A že v drugi polovici prvega polčasa so Primorci dvignili raven igre in počasi topili prednost Dolanov.

V drugem polčasu so ves čas vodili rumeno-modri, ki so v 47. minuti dosegli delni izid 4:0 in povedli z 20:15, kar je bila ključna prednost. “Prvi točki sta v žepu, kar je zagotovo najpomembneje. Vesel sem, da so fantje pokazali pravi karakter. Borili so se, pomagali drug drugemu in to je prineslo pozitiven rezultat. A ne bomo se ustavili, nadaljevati moramo še naprej s trdim delom,” je povedal trener Uroš Rapotec. Dobro predstavo je prvič po dolgem času prikazal Grega Krečič, ki je bil s šestimi zadetki prvi strelec tekme. Stoodstoten (štirje goli iz štirih poskusov) je bil Marko Matijašević. “V prvem polčasu smo igrali slabše. V napadu smo grešili, nismo se ujeli. Mogoče je šlo za tremo in strah s prejšnjih tekem. V drugem delu smo stopili skupaj in pokazali, da smo boljši,” je po tekmi trenerja dopolnil Matijaševič.

Prva A DRL ženske

Zagorje : Mlinotest 20:17 (10:9)

ŠD Zagorje, gledalcev 100 sodnika Humek in Škvarč.

Mlinotest: Klemenčič (8 obramb), Krapež, Grmek, Rudman 1, Svetik 3, Fegic 6, Čajko 3, Ferfolja 2, Zelnik 2, Mihelj. Trenerka: Ana Žigon.

Sedemmetrovke - Zagorje 7:5, Mlinotest 2:1; izključitve - Zagorje 0 minut, Mlinotest 6.

Zagorje Domačinke so pokazale, da kljub pocenitvi in pomladitvi ekipe ostajajo kandidatke za drugo mesto, Ajdovke pa jim bodo resne tekmice. V zelo trdem in izrazito obrambnem dvoboju so bile Primorke večino prvega časa boljše, do končnice drugega dela pa enakovredne. Po tem so prišle do izraza izkušnje, individualna kakovost in moč nekaterih Zagorjank, še posebej pa najboljše med njimi, piranske rokometašice Lee Krajnc, ki je dosegla šest zadetkov. Mlinotest je uvodoma z goli Maje Svetik, Taje Čajko, Špele Ferfolja in Urše Zelnik povedel že s tremi goli razlike. Zagorjanke so gostje v končnici prvega polčasa ujele, nato pa se je izenačena igra nadaljevala. Drugi polčas so bolje začele Zagorjanke, a je bil Mlinotest ves čas blizu. Še pet minut pred koncem je po golu Zelnikove za 18:16 še kazalo na napeto končnico z možnostjo izenačenja, a so nato Ajdovke na hitro dobile dva zadetka in zmagovalec je bil odločen. im

Ptuj : Žurd Koper 25:24 (14:11)

Dvorana, Ljudski vrt, gledalcev 80 sodnika Pajić in Rantah.

Žurd Koper: Zečević, Fidel, Škabar 2, Munda 1, Panger 2, Petrinja 1, Benčina 1, Zorko 2, Privšek 5, Teraž 2, Blagojević 8, Trener: Vojko Lazar.

Sedemmetrovke - Ptuj 7:5, Žurd Koper 6:3, izključitve - Ptuj 12 minut, Žurd Koper 8.

Ptuj Tekma Koprčank z najslabšo ekipo v ligi se je začela pričakovano - z njihovim vodstvom. Žal je veselje po zadetkih Ane Blagojević in Valentine Panger trajalo le deset minut. Borbene domačinke so vzpostavile ravnotežje, ki je trajalo do 21. minute, ko je Kristina Petrinja zadela za izenačenje na 7:7. V nadaljevanju so bile Koprčanke premalo učinkovite, zapravljene napade pa so Ptujčanke pretvarjale v gole in polčas dobile s tremi zadetki prednosti. V drugem polčasu so Koprčanke le prišle do svoje igre in se po golih Blagojevićeve, Pangerjeve in Eve Zorko trikrat približale le na gol zaostanka. Vendar pa je osem minut pred koncem tekme spet nastopila koprska kriza in na semaforju je pisalo 23:20. Metka Škabar in Nikita Privšek sta do vstopa v zadnjo minuto spet priborili izhodišče za poskus izenačenja (24:23), a so ga nato gostje s hitro prejetim golom zapravile. im


Najbolj brano