Tolminsko veselje na Bonifiki

V derbiju 10. kroga tretje slovenske nogometne lige zahod so Tolminci prizadejali prvi poraz Koprčanom in se jim približali na lestvici. Prvi zadetek v novi sezoni pa je ob zmagi Adrie dosegel 49-letni Filippo Zovatto.

Nogometaši Kopra (v rumenih dresih) so v petih dneh na svoji Bonifiki doživeli dve ponižanji. V 
pokalnem tekmovanju jih je v sredo s 5:0 nadigrala Olimpija, v tretjeligaškem prvenstvu pa včeraj s 
4:2 še TKK Tolmin. 

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Nogometaši Kopra (v rumenih dresih) so v petih dneh na svoji Bonifiki doživeli dve ponižanji. V pokalnem tekmovanju jih je v sredo s 5:0 nadigrala Olimpija, v tretjeligaškem prvenstvu pa včeraj s 4:2 še TKK Tolmin.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

Koper : TKK Tolmin 2:4 (2:3)

ŠRC Bonifika, gledalcev 120, sodnik Stojanoski (Šenčur). Strelci - 0:1 Kos (1), 0:2 Kravanja (14), 0:3 Kravanja (16), 1:3 Fatić (36), 2:3 Baša (37), 2:4 Kravanja (86).

Kazen za Koprčane in Izolane

Disciplinski sodnik MNZ Nova Gorica je po tekmi 6. kroga tretje SNL zahod med Izolani in Koprčani zaradi skandiranja, vdora navijačev in prižiganja bakel izrekel denarno kazen obema kluboma. Izolani bodo morali plačati 1200 evrov, Koprčani pa 1150. V primeru ponovitve neljubih scen bi obe ekipi morali odigrati eno domačo tekmo pred praznimi tribunami.

Koper: Bužan, Cvek (od 62. Ajkić), Vrdoljak (od 21. Tomić), Fatić, Glavaš, Baša, Hadžić, Štromajer, Petrović, Bukara (od 81. Opara), Kovačević. Trener: Damir Milinović.

TKK Tolmin: Likar, T. Kutin, Kos (od 90. Kumer), Šturm, Zornik, Rakušček, B. Kavčič, M. Perše (od 85. Torkar), Kravanja, Šuligoj, Lapanja (od 76. Jarc). Trener: Jan Kragelj.

KOPER > Tolminci so se oddolžili Koprčanom za poraz na prvi medsebojni tekmi. Po uvodnih 15 minutah je celo kazalo, da se bo na Bonifiki ponovil scenarij pokalne tekme z Olimpijo. Gregor Kos je praktično iz prve akcije na tekmi popeljal goste v vodstvo, nato pa je na sceno stopil Tine Kravanja, ki je dvakrat izigral oziroma presenetil domačo obrambo. Koprčani so sicer imeli pobudo, ki pa je bila jalova vse do 36. minute, ko se je zgodil tolminski mrk. Še pred odmorom se je tako vrnila rezultatska negotovost in napovedala razburljivo nadaljevanje, v katerem bi se lahko tehtnica nagnila na eno ali drugo stran. Vprašanje zmagovalca pa je v končnici tekme s svojim tretjim golom razrešil Kravanja.

Elta Izola : Primorje 2:0 (1:0)

Mestni stadion, gledalcev 80, sodnik Šabanagić (Ljubljana). Strelca - Bičanić (40), Gavrić (70).

Elta Izola: Trajkovski, Vidaković, Ribič, Mandir, Bičanić (od 87. Fortuna), Padar, Santin, Babič (od 69. Gavrić), Topić, Ećimović, Rupnik (od 64. Stojadinović). Trener: David Kompara.

Ajdovščina: A. Nabergoj (od 80. Cej), Masten, Žgur (od 80. Stibilj), Podgoršek, Barukčić (od 71. Ibraković), Božič od 52. Gruden), Tribušon, Bole (od 46. Štolfa), Krapež, A. Kompara. Bešir. Trener: Borut Jermol.

IZOLA > Gostitelji so dokaj učinkovito igro v napadu tokrat nadgradili še z disciplinirano igro v obrambi. Ajdovci so sicer enkrat zadeli okvir vrat tako kot tudi Izolani, ki so se v končnici prvega polčasa po zadetku Roberta Bičanića razveselili vodstva. Domače tri točke je z golom v drugem polčasu potrdil Aleksandar Gavrić.

Plama Podgrad : Fama Vipava 0:2 (0:0)

Stadion NK Jadran, gledalcev 30 sodnik Klančar (Ljubljana). Strelca - Vidmar (54), Keranović (64).

Plama Podgrad: A. Počkaj, Beltram, Bizjak (od 73. Gustinčič), Vrh, Mezgec, Kirn, Đurić, T. Tomažič, Miklavčič, Jagodnik, Furlan. Trener: Damjan Počkaj.

Fama Vipava: Želko, Sluga, Bratina (od 79. Ivanović), Marc, Keranović, Leban (od 80. Bajc), Nešković, Kandare, Panič Nardin, Peršič, Vidmar (od 57. Tutuš). Trener: Adrijan Fegic.

KRVAVI POTOK > Vipavci so se oddolžili Plami za presenetljiv poraz v prvi četrtini prvenstva. Vprašanje je sicer, kako bi se razvila tekma, če Gašper Želko v uvodnih minutah ne bi ubranil enajstmetrovke. Vipavci, pri katerih je Jakob Panič Nardin že v prvem delu zatresel okvir vrat, so v nadaljevanju prevzeli nadzor. Nejc Vidmar je z golom načel mrežo gostiteljev, vse dvome pa je razrešil Alen Keranović.

Adria : Jadran H-K 2:0 (0:0)

Igrišče Pri Štantu, gledalcev 100 sodnik Kondić (Ljubljana). Strelca - Komel (68), Zovatto (87).

Adria: Stojković, Umek, Majcen, Pavlin, Hlede, Lazar (od 82. Žibernik), Komel (od 89. Matej Godnič st.), Klepac, Leban (od 82. Zovatto), Matej Godnič ml., Čajić (od 70. Krševan). Trener: Mitja Kristančič.

Jadran H-K: Lalić, Udovič, Novakovič, Terčič (od 46. Nikolić), Dujmovič, Šabanagić, S. Vežnaver, Škrlj, Šprager, Šuber, Starc (od 69. T. Vežnaver). Trener: Mile Ljubojević.

MIREN > Jadran se je tudi v Mirnu izkazal za trd oreh. Vratar Goran Lalić je dlje časa zapiral vse dostope do svojih vrat, preden ga je v 68. minuti iz neposredne bližine ugnal Vili Komel. Drugi zadetek sta zrežirala prekaljena rezervista, ki sta vstopila v 82. minuti. Deni Žibernik je začel akcijo, 49-letni Filippo Zovatto pa je dosegel prvi gol v letošnji sezoni. Drugega so mu zaradi nedovoljenega položaja razveljavili.


Najbolj brano