Točka Koprčank

Rokometašice so s prvoligaškimi obveznostmi opravile že pred velikonočnimi prazniki. V skupini za prvaka je imel evropski Krim v Ajdovščini le nekoliko resnejši trening, v skupini za razvrstitev do petega mesta pa je Žurd Koper v Ljubljani prišel do točke.

 Foto: STA
Foto: STA

Prva A DRL ženske

Mlinotest : Krim 25:44 (12:23)

Dvorana Police, gledalcev 200 sodnika Kikel in Zupan.

Mlinotest: Klemenčič, Krapež 1, Rudman 2, Berzelak 1, Svetik 3, Brecelj 3, Jurič 3, Čajko 4, Mihelj 3, Bratina 2, Zelnik. Trenerka: Ana Žigon

sedemmetrovke - Mlinotest 4:3, Krim 2:2; izključitve : Mlinotest in Krim po 2 minuti

Ajdovščina Ljubljančanke so vodile od prve do zadnje minute. Ajdovke so se z njimi dokaj enakovredno borile uvodnih 12 minut (do izida 7:9), po tem pa je prednost evropskega Krima začela naraščati, za kar sta imeli velike zasluge tudi Izolanka Polona Barič s šestimi in nekdanja igralka Mlinotesta Nina Zulič z osmimi goli. Ajdovke imajo v nadaljevanju prvenstva še možnost, da se povzpnejo na tretje mesto in se uvrstijo v evropska tekmovanja.

Ljubljana : Žurd Koper 25:25 (13:11)

Dvorana Stožice gledalcev 27 sodnika Košir in Gregorc.

Žurd Koper: Zečević, Fidel,Škabar 2, Panger 5, Petrinja 1, Benčina 6, Vatovec 3, Zorko 7, Teraž 1. Trener: Stojan Petrinja.

Sedemmetrovke - Ljubljana 3:3, Žurd Koper 10:8; izključitve - Ljubljana in Žurd Koper po 8 minut.

Ljubljana Koprčanke so s predzadnjo ekipo v ligi imele nepričakovano veliko težav. Ljubljančanke so se borile, kot da jim gre za obstanek, pa čeprav po izstopu Zagorja iz lige nihče iz skupine za razvrstitev od petega do devetega mesta letos ne bo ostal brez elitnega tekmovanja. Dekleta iz prestolnice so vodila ves prvi polčas in tudi skoraj ves drugi del igre. Z goli Tine Benčina so jih Koprčanke dohitele šele tri minute pred koncem, a so Ljubljančanke še enkrat pobegnile. Točko je v Istro prinesel zaključni gol za izenačenje, ki ga je dosegla Eva Zorko.


Najbolj brano