Tepeš zmagal na Finskem

Na drugi tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih, ki je bila v finski Ruki, so Slovenci dosegli prvo in to kar dvojno zmago v sezoni celinskega pokala. Za to sta poskrbela Jurij Tepeš na prvem in Žiga Jelar na drugem mestu, ki je hkrati tudi poskrbel za sedmo kvoto Slovenije na tekmah novoletne turneje.

Jurij Tepeš Foto: Anze Malovrh/STA
Jurij Tepeš Foto: Anze Malovrh/STA

RUKA > Podobno kot na sobotni večerni tekmi je Tepeš s 135 metri vodil tudi po prvi seriji današnje jutranje preizkušnje. Tokrat se v finalu ni dal zmesti in je s 135.5 metri ter skupno 269,1 točkami slavil prvo slovensko zmago v novi sezoni celinskega pokala. Za dvojno slavje je poskrbel Jelar, ki je imel s 133,5 in 138 metri drugi oceni serij, skupno pa je zbral 267,9 točke. Tretje mesto je osvojil Norvežan Joachim Hauer z 258,6 točkami.

Nejc Dežman je slovenski uspeh zaokrožil z osmim mestom, potem ko je bil po prvi seriji četrti, 10. je bil tudi Andraž Pograjc, nove točke sta na 16. in. 17. mestu osvojila še Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič.

Na sobotni tekmi je Nejc Dežman je zaostal le za zmagovalcem iz Poljske, 17-letnim Tomaszom Pilchom, Žiga Jelar je bil tretji, Jurij Tepeš, vodilni po prvem skoku, četrti, Tomaž Naglič pa osmi.

S tem finskim prizoriščem se je zaključila tudi prva perioda celinskega pokala, ki jo je dobil 17-letni Poljak Tomasz Pilch pred Jelarjem in Dežmanom, kar pomeni, da ima Slovenija sedmo kvoto tudi za drugo periodo svetovnega pokala, ki se začenja 29. decembra v Oberstdorfu. Poleg Poljske in Slovenije je sedmo kvoto dobila še Nemčija po zaslugi Andreasa Wanka, ki je osvojil četrto mesto.


Najbolj brano