Ilki Štuhec še četrte stopničke v Cortini d'Ampezzo

Ilka Štuhec je niz uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu nadaljevala tudi drugi dan tekmovanja v Cortini d'Ampezo. Po drugem mestu na petkovem smuku se je slovenska alpska smučarka v manj kot 24 urah na oder za zmagovalke uvrstila tudi na drugem smuku na progi Olympia delle Tofane. Današnji smuk je končala na tretjem mestu.

Ilka Štuhec je danes osvojila tretje mesto.  Foto: Nebojsa Tejic/STA
Ilka Štuhec je danes osvojila tretje mesto.  Foto: Nebojsa Tejic/STA

CORTINA D'AMPEZZO Tokrat sta bili na vrhu razred zase avstrijski tekmovalki, ki sta na neskrajšani olimpijski progi v Dolomitih prikazali predstavi brez napak. Nova izvrstna predstava je uspela 27-letni Avstrijki Ramoni Siebenhofer, ki je zmagala dvakrat v razmaku manj kot 24 ur.

Tako v petek na za približno 20 stotink sekunde skrajšani progi kot tudi danes na celi olimpijski progi delle Tofane je bila nepremagljiva. Drugo mesto, za dvojno avstrijsko zmago, je osvojila Nicole Schmidhofer, ki je za rojakinjo zaostala le štiri stotinke sekunde. Avstrijki sta imeli startni številki 3 in 5.

Uvrstitve na zmagovalnem odru je zakrožila najboljša slovenska tekmovalka na smukih Ilka Štuhec, ki je startala kot sedma, bila ves čas hitra in konkurenčna, a se je ob prihodu v cilj uvrstila za Avstrijka na vrhu, njen zaostanek za Siebenhoferjevo je znašal 51 stotink sekund.

Je pa Štuhčeva do konca ubranila svoj čas ter se veselila še sedemnajstih stopničk v svetovnem pokalu.

V nedeljo se bo ponujala nova priložnost za novo vrhunsko uvrstitev na superveleslalomu, s katerim se bo sklenil vikend v Dolomitih.


Najbolj brano