Strnad ne popušča

Nadaljevanje primorskega gorskega tekaškega pokala so pripravili na Ponikvah na Tolminskem, kjer sta bila najhitrejša Simon Strnad in Marta Švigelj.

Zmagovalec Šentviške planote je postal Simon Strnad (v sredini). Foto: ljudstvotekacev.si
Zmagovalec Šentviške planote je postal Simon Strnad (v sredini). Foto: ljudstvotekacev.si

PONIKVE > Smučarsko-skakalni klub Ponikve je ob vznožju domačega smučišča (širitev smučarske koče bo končana še letos) in skakalnega centra priredil 11. tek po Šentviški planoti. Z 8800 metrov dolgo progo s 400 višinskimi metri vzpona in spusta se je soočilo 58 odraslih, na krajši progi pa je teklo še deset otrok. Državni reprezentant v gorskem maratonu, član Nanosa iz Podnanosa Simon Strnad, je s časom 36 minut in 24 sekund kljub utrujenost po nedavnem SP na Poljskem odbil napade edinega nevarnega tekmeca iz Vipavske doline, Elisa Filipiča (36,33). Tretji je bil domačin Borut Mlakar (37,47). Med ženskami je slavila Marta Švigelj (PGT, 46,27) pred Gorenjko Uršo Trobec 47,00) in članico Nanosa Mihaelo Tušar (47,31). Zmagovalca otroškega teka sta postala atleta tolminskega Posočja Luka Močnik in Gaja Leban Jež.

Primorske gorske tekače naslednja preizkušnja čaka 22. julija, ko se bodo iz Jazen pri Cerknem povzpeli na 500 metrov više ležeči Bevkov vrh.

Rezultati

Tek po Šentviški planoti - zmagovalci kategorij, ml. člani - Denis Štenkler (PD Podbrdo); člani - Simon Razpotnik (KGT Papež) in Jasmina Munih; st. člani: Elis Filipič (Endorfin) in : Jasmina Likar (Ajdovščina); ml. veterani: Borut Mlakar (ŠD Šentviška Gora) in Marta Švigelj; (PGT); veterani - Simon Strnad (Nanos) in Urša Trobec (Setnik); st. veterani: Stanko Čufer (PGT) in Tea Bajc (TK Ajdovščina); super veterani: Boris Žigon (Filipides); ml. otroci - Luka Močnik in Vita Leban Jež; st. deklice - Gaja Leban Jež vsi Posočje.


Najbolj brano