Srečanje s črno mačko

Nogometaši Gorice se nočejo sprijazniti z razvojem dogodkov, kaj šele, da bi se vdali v usodo. Do prvoligaškega obstanka želijo priti še v rednem delu sezone, ki jo bodo drevi nadaljevali v Murski Soboti.

Nogometaši Mure (v črnih dresih) so bili doslej  nerešljiva uganka 
za Novogoričane. Foto: Fotolado
Nogometaši Mure (v črnih dresih) so bili doslej nerešljiva uganka za Novogoričane. Foto: Fotolado

NOVA GORICA > Ob imenu Mura se v Novi Gorici v letošnji sezoni kar zdrznejo, kot bi šlo za soboški urok. Ob pogledu na rezultatsko bilanco medsebojnih dvobojev je nelagodje kar upravičeno. Le na uvodnem prvenstvenem soočenju v športnem parku sta si tekmeca razdelila izkupiček, potem pa so prevladovala črna poglavja. V Gorici pravijo, da je prav domači pokalni obračun pomenil svojevrstno prelomnico, po kateri je šlo vse narobe. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so se med daljšim negativnim nizom zvrstile tudi štiri ničle z Muro. Se pa zdi, da so včasih Sobočani postali priročen izgovor za krizo.

V 34. krogu imajo Novogoričani priložnost, da razblinijo predsodke, čeprav se zdijo Murini argumenti spomladi še močnejši kot jeseni. Tekmovalnega motiva sicer obema ekipama ne manjka. Mura želi potrditi četrto mesto in evropsko vozovnico, Gorica lovi osmo mesto in neposredni obstanek v ligi. Ta čas so bližje uresničitvi cilja Sobočani, a tudi Novogoričani imajo svoje izračune, s katerimi bi v naslednjih treh tekmah preskočili Triglav, ki ima pet točk prednosti.

4

poraze so na petih letošnjih obračunih z Muro zabeležili Novogoričani

“V igri je še devet točk, morda jih bomo za obstanek potrebovali le šest. Gotovo pa od pristopa, ki ga kažemo na zadnjih petih, šestih tekmah, ne bomo odstopali. Točkovno sicer ne moremo biti zadovoljni z izkupičkom, a ne bomo popuščali,” je po včerajšnjem treningu povedal novogoriški trener Saša Kolman, ki bo kljub vrnitvi Žige Lipuščka pogrešal dva pomembna člena. Rok Grudina bo gostovanje v Prekmurju, kamor se bodo Novogoričani odpravili danes zjutraj, izpustil zaradi kartonov, za Semirja Smajlagića, ki si je poškodoval koleno, pa utegne biti sezona že končana.

Dvoboj z Rudarjem Novogoričanov v vsakem primeru ni osrečil. Gostitelji so napadali, Velenjčani pa zadevali. “Živahni in agresivni smo že na tekmečevi polovici, kar prinaša tudi manj trpljenja in možnosti za napake pred svojim golom. Proti Celju nam je uspelo, proti Rudarju ne. Ob takšnem pristopu pa vedno obstaja upanje, da bomo iztržili potrebne točke,” je povedal Kolman. Sicer pa bodo Novogoričani že pred začetkom tekme v Fazaneriji vedeli, kako se je odrezal Triglav v Mariboru.


Najbolj brano