Spodrsljaj na koncu

Z zaostalima tekmama skupine za peto mesto se je končala tekmovalna sezona v prvi državni rokometni ligi za ženske. Žurd Koper ni uspel ubraniti petega mesta, ki ga je z nepričakovanim porazom s Ptujem izgubil prav v zadnjem krogu.

 Foto: STA
Foto: STA

Ptuj : Žurd Koper 25:24 (13:14)

Dvorana šolskega centra, gledalcev 35 sodnika Klemenčič in Kos.

Žurd Koper: Zečević, Fidel, Škabar 3, Panger 8, Petrinja 3, Benčina 4, Vatovec 2, Zorko 1, Privšek 1, Teraž 2. Trener: Stojan Petrinja.

PTUJ > Z zaostalima nedeljskima večernima tekmama se je končalo tudi prvenstvo v drugi kakovostni skupini prve državne rokometne lige za ženske. Žurd Koper ni uspel ubraniti petega mesta. To bi brez tuje pomoči dosegel le, če bi Celjanke ostale poražene in če bi Koprčanke na zaostali nedeljski tekmi 9. kroga premagale Ptujčanke, ki so bile vso sezono slabše. Sprva je kazalo dobro. Žurd je z golom prednosti dobil polčas. V izenačenem nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu. Koprčanke so nazadnje po golu Metke Škabar vodile še pet minut pred koncem tekme, Ptujčanke pa so preobrat za 23:22 naredile minuto kasneje. Za Primorke sta bili usodni 58. in 59. minuta, ko so bile v napadu jalove, prejele pa so še dva zadetka. Valentina Panger je sicer v zadnjih trenutkih dvoboja dosegla še dva gola, po tem pa je za lov na Ptujčanke zmanjkalo časa.

Ker so Celjanke (Z'dežele) s 30:24 premagale Velenjčanke, so zasedle peto mesto. Vrstni red v razigravanju v spodnjem delu lestvice: 5. Z'dežele 25, 6. Žurd Koper 23, 7. Ptuj 18, 8. Ljubljana 13, 9. Velenje 8.


Najbolj brano