Slovenska dekleta tik pred ciljem

Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je zbral 12 košarkaric, ki bodo zastopale barve Slovenije v zadnjem ciklu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019. Slovenke čakata dvoboja v gosteh s Finsko in Francijo.

Slovenske košarkarice zmagujejo s kolektivnim duhom. Foto: Simon Maljevac
Slovenske košarkarice zmagujejo s kolektivnim duhom. Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Slovenska ženska članska izbrana vrsta se je na pripravah za zadnji dve kvalifikacijski preizkušnji včeraj zbrala v Laškem. Selektor Damir Grgić bo tudi tokrat računal na preverjena imena, ki zadnji dve leti tvorijo jedro ženske članske reprezentance.

Resda bo izmed nosilk igre pogrešal Rebeko Abramovič, tokratno reprezentančno akcijo bo izpustila zaradi službenih obveznosti, in Primorko Tino Trebec, ki še okreva po poškodbi hrbta. A reprezentanca bo kljub temu okrepljena, saj bosta slovenski dres znova oblekli Nika Barič in Eva Lisec. Obe sta zaradi poškodb izpustili pretekli reprezentančni cikel, v letošnji sezoni pa v svojih klubskih okoljih (ruski UMMC in italijanska Familia Schio) že kažeta odlične predstave. V primerjavi s februarskimi aktivnostmi med dvanajsterico reprezentantk prav tako manjkata Tina Cvijanović in Althea Gwashavanhu, ki je zaključila svojo športno pot. Z dobrimi igrami v nemškem prvenstvu si je reprezentančni dres ponovno prislužila Eva Rupnik, na svoje prve minute v članski reprezentanci pa bo upala mlada članica Cinkarne Celje Lea Debeljak.

Slovenke so praktično že na evropskem prvenstvu, saj so neporažene po štirih tekmah kvalifikacijske skupine E. Na drugem zaporednem evropskem prvenstvu bodo junija in julija prihodnje leto igrale v Srbiji in Latviji. Slovenke so doslej dvakrat premagale Romunijo in doma visoko Finsko ter presenetile z zmago proti odlični Franciji. S Finsko bodo povratno tekmo odigrale v soboto, 17. novembra v Helsinkih, štiri dni kasneje pa še s Francijo v Charleville-Mézièresu. Pred odhodom na gostovanji se bodo Slovenke v pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost pomerile s Švedinjami. “Na obeh tekmah se želimo predstaviti s pristopom in igro, ki nas krasita v zadnjem obdobju,” poudarja selektor Grgič.


Najbolj brano