Šli bodo tudi na Poljsko

Košarkarji Sixt Primorske so v ponedeljek začeli s pripravami na novo sezono. Trener Jurica Golemac je v dvorani Bonifika zbral večino košarkarjev, ki bodo branili barve edinega primorskega košarkarskega prvoligaša.

Košarkarji Primorske se te dni potijo v dvorani Bonifika. Foto: KK Sixt Primorska
Košarkarji Primorske se te dni potijo v dvorani Bonifika. Foto: KK Sixt Primorska

KOPER > Izmed šesterice novincev (Žan Mark Šiško, Luka Vončina, Luka Rožanc, Ivan Marinković, Lance Harris in Marko Jagodić-Kuridža) je manjkal Američan Harris, ki se bo zaradi družinskih obveznosti ekipi priključil konec prihodnjega tedna v Tolminu, kjer bodo tigri trenirali med 21. in 26. avgustom. Prihodnji teden se bosta pripravam pridružila še Marijan Čakarun in Gregor Glas. Prvi v torek s hrvaško reprezentanco začenja nastope na tradicionalnem Stankovićevem pokalu v kitajskem Šenženu, 17-letni Glas pa je bil povabljen na prestižni kamp Basketball Without Borders med 15. in 18. avgustom v Beogradu.

V pripravljalnem obdobju koprsko moštvo čaka sedem tekem, prva že čez dobra dva tedna, ko bo v Bonifiki gostoval novi italijanski prvoligaš iz Trsta, sledi gostovanje pri drugoligašu Plami pur, med 7. in 9. septembrom pa ekipa potuje na mednarodni turnirj v poljski Torun, kjer jih čakajo Anwil, Torun in Götingen. Konec septembra sledita še tekmi s češkim Nyburkom in prvoligašem Šenčurjem GGD.

V novi sezoni bodo cilji Primorske konkretni. V vodstvu kluba si želijo napredovanja v ligo ABA, v domačih tekmovanjih pa si želijo osvojiti vsaj eno lovoriko. “Ogrodje članske A-ekipe, ki jo čakajo tri tekmovanja, je slovensko, za zdaj pa nismo izpolnili kvote tujih košarkarjev, s čimer imamo pred tekmeci v slovenskih klubskih tekmovanjih zagotovo dodatno konkurenčno prednost,” poudarja direktor kluba Matej Avanzo.

KK Sixt Primorska bo v tej sezoni pomagal tudi dobrodelnim projektom, primarno Botrstvu v Sloveniji, ki je pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Valom 202.


Najbolj brano