Slab večer Gorice

V zadnjih dneh se je v nižjeligaškem in rekreativnem dvoranskem nogometu nadaljevalo bogato dogajanje na kar šestih tekmovanjih. V drugi ligi je Gorica z nepričakovanim porazom doma na vrhu izgubila vso prednost.

Veterani iz Šempetra bodo prvenstvo nadaljevali danes. Foto: Evgen Milanič
Veterani iz Šempetra bodo prvenstvo nadaljevali danes. Foto: Evgen Milanič

NOVA GORICA > 10. krog druge državne lige je neprijetno presenetil 70 navijačev Gorice Futsala. Novogoričani so doma nepričakovano izgubili s štajerskim Tomažem (2:3), ki ima na lestvici kar 12 točk manj od Gorice. S spodrsljajem se jim je na prvem mestu z enakim številom točk pridružil najnevarnejši tekmec za napredovanje v prvo ligo, Stripy. Primorci so slabo začeli, a jim je Andrej Vanceta z izenačenjem pred odmorom vlil upanje. V drugem polčasu se je nadaljevala trda obrambna igra s prežanjem na napake. Žal so trenutke novogoriške slabosti sredi drugega polčasa dvakrat dočakali gostje, Novogoričani pa so jalove poskuse kronali z zadetkom Jana Žnidarčiča šele v zadnjih sekundah tekme, ko je zmanjkalo časa za rešitev

V tretji SFL, v kateri igrajo moštva iz slovenske Istre, se nadaljujejo menjave v vodstvu na vrhu. Bruhoti so morali to mesto spet prepustiti ekipi Black&White. Rezultati 5. kroga - Black&White : Quazi Team 4:2, Forti in Kafana : Bronx-4:8, A.S.C.I : ŠK Mega 5:2; vrstni red - Black&White 12, Bruhoti 10, Bronx 9, A.S.C.I. 6, Quazi Team 4, ŠK Mega 3, Forti in Kafana 0.

V članski ligi Gorica Dobravlje so odigrali peti in zadnji jesenski krog. Praznične dni ob izteku novega leta bo na vrhu uživala ekipa Transport Makovec. Rezultati - Kix : Atletico 3:4, FC Lions : Fatamorgana 2:4, Vrhpolje : Transport Makovec 2:7, AKK Šempeter : Stella del Nord 8:2; vrstni red - Transport Makovec 15, Atletico, AKK Šempeter 10, Fatamorgana 8, Kix 5, Vrhpolje, Stella del nord 4, FC Lions 0.

V ligi obalnih veteranov gre Black&White naslovu jesenskega prvaka naproti. Rezultati 10. kroga - Interni e Dintorni : Primorci 3:6, Olmo : Bruhoti 0:3, Circolo : ŠD Luka 1:4, Pub 33 : Šmarje 6:2, Black&White : Santa Lucija 2:0; vrstni red - Black White 22, ŠD Rex Regnum 17, Pub 33 16, Santa Lucija, ŠD Luka 14, Circolo 12, Primorci 11, Olmo 9, Šmarje 7, Bruhoti 6, Interni e Dintorni 0.

Veteranska liga Šempeter se bo po krajšem premoru nadaljevala danes ob 20. uri v ŠC Hit.

Klub ajdovskih študentov in dijakov je v soboto organiziral edini dvoranski jesenski turnir na severnem Primorskem. Tekmovalo je osem tričlanskih ekip. Zmagalo je moštvo Porco piede pred Toffiesom in ekipo Zdravko. Zmagovalna ekipa si je prislužila tudi obe posamični nagradi. Za največje število golov jo je prejel Klemen Sluga, najboljši igralec pa je bil Robert Sloga.


Najbolj brano