Sežanske češnjice v gosteh ne cvetijo

Po nepopolnem 11. krogu druge SNL se je z zmago proti Rogaški na vrh prebila Nafta, zmagala je tudi Drava, medtem ko so Sežanci znova potrdili, da na gostovanjih niso ista ekipa kot na domačem igrišču. Tesno so izgubili v Dobu, medtem ko so bile visoko poražene Bilje.

 Foto: STA
Foto: STA
Roltek Dob : Cherrybox 24 Tabor 2:1 (1:1)

Nogometno igrišče Dob, gledalcev 350 sodnik Glažar (Hajdina). Strelci - 0:1 Stevanović (20), 1:1 Petric (21), 2:1 Suljević (90). Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener, Aliaj, Nemanič, Azinović, Vukelić, Krivičić (od 46. J. Požrl), Stevanović, Salkić, Sever, Kosmač (od 63. Stare), Bačanin (od 83. Škerjanc). Trener: Andrej Razdrh.

DOB Za razliko od domačega igrišča, kjer letos še niso oddali točke, sežanskim nogometašem na gostovanjih nikakor ne steče. Brez točk v gosteh pa niti pravega boja za vrh ne more biti. Tokrat so v precej izenačeni tekmi zapravili nekaj priložnosti - že zgodaj Marko Bačanin in Leon Sever, v drugem polčasu pa še Klemen Nemanič, a je slednjima z odlično reakcijo veselje preprečil domači vratar Matic Čretnik. Zadetek Stefana Stevanovića sredi polčasa je takoj izničil domačin Gaber Petric. Po poškodbi Marka Krivičića je bila sežanska igra manj udarna, zvezna vrsta pa je odigrala precej pod ravnjo zadnjih tekem. Izgubljene žoge so bile na koncu ključne za poraz v zadnji minuti tekme. Sežanci so izgubili žogo, po prekršku na robu kazenskega prostora je iz prostega strela zmago domačim priboril Dino Suljević, dolga leta igralec kranjskega Triglava. “Domačim čestitam za zmago. Realna bi bila delitev točk. Imeli smo kar nekaj priložnosti, vendar smo bili površni v pripravi in zaključku zadnjega strela,” je po tekmi dejal trener gostov Andrej Razdrh.

Dekani v Celovcu

Nogometaši dekanskega Jadrana so konec tedna ostali brez tekme druge SNL, saj so tekmo z Bravom preložili na konec oktobra, ker ima ljubljanski klub igralce v mladi reprezentanci. V Celovcu so se pomerili z avstrijskim drugoligašem Austria Celovec, ki je bil boljši z 2:0.

Krka : Vitanest Bilje 5:0 (1:0)

Stadion Portoval, gledalcev 150 sodnik Balažič (Ljubljana). Strelci - Kastrevec (19), Jakolič (50), Kostanjšek (51), Potokar (81, 11 m), Kambič (87).

Vitanest Bilje: Lipičar, Batič (od 55. M. Žižmond), Ferjančič (od 82. Puhalič), B. Frelih, Nagode, Doplihar, Koron, Pečenko, D. Frelih, L. Žižmond (od 82. Tragin), Leonardo.

NOVO MESTO Biljenci še naprej ostajajo praznih rok na gostovanjih. Brez kaznovanih Kevina Humarja in Matije Pušnarja ter trenerja Sandija Valentinčiča, ki se v teh dneh mudi v trenerskem štabu mlade reprezentance, so bili v Novem mestu sicer enakovreden tekmec v prvem polčasu. Trenutek nezbranosti pa jih je stal zaostanka že v 19. minuti. Tilen Nagode bi lahko sicer vzpostavil rezultatsko ravnotežje, a mu je domači vratar strel ubranil. To je bilo tudi bolj ali manj vse, kar smo videli v dokaj zaspanem prvem polčasu. Vprašanje zmagovalca pa so razblinile že uvodne minute nadaljevanja. Marko Jakolič je ob oklevajoči biljenski obrambni povišal vodstvo, le minuto zatem pa je Miha Kostanjšek iz protinapada dosegel gol za neulovljivih 3:0. V sklepnih desetih minutah so Novomeščani potrdili visoko zmago, Biljenci pa so že preusmerili pozornost na domačo tekmo z neposrednim tekmecem za obstanek, Ilirijo.


Najbolj brano