Sežanci se že pripravljajo na kvalifikacije

Predzadnji krog je bil najbrž tudi krog končnih odločitev. Kakih 280 gledalcev iz Sežane od 300 zbranih na stadionu Bonifika v Kopru ni dočakalo dobrih vesti s Ptuja, kjer je Bravo potrdil prvo mesto. Vsaj v vodstvu Tabora si pred zadnjim krogom druge SNL, v katerem ko bodo spočili nosilce igre, ne delajo iluzij.

Tako je Marko Vukelić (št. 4) mojstrsko zadel za vodstvo Tabora z 
1:0. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako je Marko Vukelić (št. 4) mojstrsko zadel za vodstvo Tabora z 1:0. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Ankaran-Hrvatini : Cherrybox Tabor 0:4 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodnik Kajtazović (Kranj). Strelci - 0:1 Vukelić (43), 0:2 Ibou Kebe (58), 0:3 Stare (69), 0:4 Ibou Kebe (87).

Ankaran-Hrvatini: Starčić, Ceschin Dias, Bajrami, Marinić (od 44. Sadki), Bordon, Kačinari, I Guirao (od 66. Azemi), Musić, Nišević, Olić, Radetić. Trener: Vlado Badžim. Cherrybox Tabor Sežana: Rener, Ž. Humar, Vukelić, Sever, Slavec (od 82. Aliaj), Nemanič, Azinović, Krivičić (od 71. J. Humar), Stančič, Ibou Kebe, Fahd (od 62. Stare). Trener: Andrej Razdrh.

KOPER > Po pričakovanjih so gostje takoj pritisnili, vendar so se gostitelji z zgoščeno obrambo bolj ali manj disciplinirano branili. Sežanci so bili v končnici napada večji del prvega polčasa nezbrani ali pa sprejemali napačne odločitve. V prvi nevarnejši akciji domačih sta trčila Patrik Bordon in gostujoči vratar Arian Rener, bližnje srečanje pa sta imela niti slabo minuto zatem, ko je Rener po tleh žogo nekako zbil v kot. Tik pred koncem polčasa se je tekma začela razpletati. Marko Vukelić si je priboril prosti strel z roba kazenskega prostora in je mojstrsko zadel.

V drugem delu so skoraj povsem prevladovali nogometaši v rdeče-črnih dresih. Za povišanje vodstva je poskrbel Papa Ibou Kebe, ki se je elegantno otresel treh domačih igralcev in še vratarja ter ob stoječem aplavzu občinstva zadel za 0:2. Potem je - po podaji Marka Krivičića - svoj prvi zadetek v drugi ligi proslavil še milenijec Marsel Stare. Bordon je bil blizu častnega zadetka, a mu ta to sobotno popoldne ni bil usojen, saj je žogo z golove črte zbil kapetan Antonio Azinović. rm

Jadran Dekani: Vitanest Bilje 0:3 (0:1)

Stadion Ivana Gregoriča, gledalcev 100, sodnik Halilović (Celje). Strelci -0:1 Sirk (13), 0:2 Kavčič (53), 0:3 Žižmond (79).

Jadran Dekani: Cvetkovič (od 57. Bole), Vašl, Salijaj (od 81. Beganović), Stojičić, Vitezica (od 62. Nikolić), Ahmetović, R. Požrl, Zonta, Matošević, Hadžić, Turk. Trener: Nedžad Okčić.

Vitanest Bilje: Zagomilšek, Zavadlav, Pušnar, Puhalić, Sirk (od 85. Šinigoj), Žižmond, Zuljan, Kočevar, Tragin (od 81. Prinčič), Kavčič, Makuc Kosovel (od 74. Rebek). Trener: Sandi Valenčič.

DEKANI > Ker obema moštvoma ni več grozil boj za obstanek sta trenerja priložnost ponudila tistim, ki letos na igrišču niso dobili veliko minut. Začetek dvoboja je pripadel domačim, ki so si priigrali precej priložnosti, a jih tudi zapravili. Pri tem sta prednjačila predvsem Vlade Stojičić in Adnan Ahmetović. Na drugi strani so gostje pretili iz hitrih protinapadov in prvega izkoristili že v 13. minuti, ko je po napaki domače obrambe za 1:0 zadel Miha Sirk ter ga podvojili že po slabih desetih minutah nadaljevanja. Po udarcu iz kota je žogo na drugi vratnici pričakal Jernej Kavčič, ki jo je samo potisnil v prazno mrežo. Za potrditev novih treh točk Bilj je po novem protinapadu v 79. minuti potrdil Matej Žižmond. Gostitelji so v drugem polčasu prek svojega najboljšega strelca Žana Nikolića zapravili tudi najstrožjo kazen. ARS

Brda : Brežice 0:0

Športni park, gledalcev 70, sodnik Sagrković (Vrhnika).

Brda: Radikon, Močić, Melvan, Frelih, Štrukelj (od 83. Bužinel), Opoku, Marcius (od 89. Perko), Jazbar, Jalinous, Žižek (od 58. Kompara), Ćoralić. Trener: Alen Ščulac.

VIPOLŽE > Brici kljub vrnitvi najboljšega strelca Matica Marciusa še na četrti zaporedni tekmi niso zatresli mreže tekmeca, a so so dosegli zastavljeni cilj. Z osvojeno točko so si tudi teoretično zagotovili obstanek v ligi. Na drugi strani Brežičani še upajo, da bodo ob idealnem razpletu v zadnjem krogu prehiteli Ilirijo na odrešilnem 14. mestu. V soboto so bili v Vipolžah celo nekoliko bližje polnemu izkupičku. Zlasti ob prekinitvah, ki jih na razmočenem igrišču sicer ni manjkalo, ASO


Najbolj brano