Sežanci poraženi na prvi prvoligaški tekmi po 18 letih

Nogometaši sežanskega CB 24 Tabora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 0:2 (0:2).

 Foto: STA
Foto: STA

SEŽANA > Sežanci so na prvi prvoligaški tekmi po 18 letih doživeli poraz. Kidričani, ki so v minuli sezoni s šestim mestom dosegli najboljšo prvoligaško uvrstitev, so že v prvem polčasu postavili temelje premierni zmagi sezone 2019/20.

Prvi polčas je minil v boljši igri Aluminija, ki je tudi dosegel oba gola. V 24. minuti je Lucas Horvat podal iz kota z leve strani, z glavo pa je zadel Nikola Leko. Tri minute pozneje je Sanin Muminović podal dolgo žogo v kazenski prostor, iz bližine pa je iz prve zadel Luka Štor.

Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Žnidaršič, Žunič in Bensa.
Strelca: 0:1 Leko (24.), 0:2 Štor (27.).
CB 24 Tabor: Rener, Ristić, Nemanič, Azinović, Salkić, Vukelić (od 59. Mihaljević), Babić, Stevanović (od 87. Stare), Bongongui (od 73. Sever), Stančič, Sikimić.
Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Amuzie, Petrović, Muminović, Leko (od 90. Jakšić), Horvat, Štor (od 80. Vrbanec), Matjašič, Krajnc.
Rumeni kartoni: Azinović, Bongongui; Kontek.
Rdeči karton: /.

Kidričani, ki po odhodu Oliverja Bogatinova znova igrajo po napotkih Slobodana Gruborja, so imeli ob tem še nekaj priložnosti, Leko je v 12. minuti poskusil z desne, a Arian Rener ni imel veliko dela, malce več ga je imel malo pozneje po novem Lekovem strelu z glavo, v 43. minuti pa so gosti sprožili še strel od daleč, ki pa je bil malce premalo natančen.

Premalo natančen je bil tudi Alen Krajnc v sodniškem dodatku, ko je oplazil prvo vratnico malce z desne strani. Na drugi strani so Sežančani, ki jih vodi Andrej Razdrh, sprožili le en nevarnejši strel, v 36. minuti poskusil je Stefan Stevanović žogo poslal čez prečko.

Tekmeca, ki sta se pred tem zadnjič srečala v 1. krogu pokala v sezoni 2014/15 (z 2:0 so slavili Kraševci), v uvodu drugega polčasa nista bila posebej nevarna, malce več so razumljivo poskušali domači, ki so lovili zaostanek.

V 58. minuti je nenatančno z volejem s približno 20 metrov meril Muminović, v 66. pa je Rener obranil še en Aluminijev poskus z glavo. V nadaljevanju so imeli gosti bolj ali manj lahko delo pri nadzoru tekme, v 88. minuti pa so domači prek rezervista Marsela Stareta vendarle resneje zagrozili, toda eden gostujočih branilcev je v zadnjem trenutku strel blokiral.

Že v sodniškem dodatku je na drugi strani Horvat prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril malce previsoko, tako da je ostalo pri 2:0.

Tabor bo v 2. krogu v soboto gostil Celje, Aluminij pa dan prej Triglav.


Najbolj brano