Šest golov in trije rdeči kartoni

Sežanski nogometaši so zamudili priložnost, da bi se sami povzpeli na vrh (vodilni Bravo ima sicer tekmo manj), boj za vrh druge lige pa je trenutno zelo izenačen, saj so med prvim in sedmim mestom zgolj tri točke razlike. Ankarančani so še naprej neporaženi doma, Dekančani so osvojili točko v gosteh, Ilirija pa je v Biljah slavila v derbiju z dna.

Papa Ibou Kebe je včeraj  dvakrat zadel za sežanske češnjice, 
enkrat pa  je tudi podal za zadetek. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Papa Ibou Kebe je včeraj dvakrat zadel za sežanske češnjice, enkrat pa je tudi podal za zadetek. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Cherrybox 24 Tabor : Drava 3:3 (2:1)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 300, sodnik Kajtazović (Kranj). Strelci - 1:0 Ibou Kebe (10), 2:0 Sever (25), 2:1 Pirtovšek (35), 2:2 Fanimo (58), 3:2 Ibou Kebe (65), 3:3 Bizjak (77).

Najboljši strelci

Med najboljšimi strelci v drugoligaški konkurenci je na vrhu Anel Hajrić (Radomlje), ki je dosegel 13 zadetkov, od tega dva iz najstrožje kazni. Drugi strelec lige z le enim zadetkom manj je Taborov Papa Ibou Kebe. Sedmo mesto v tej razvrstitvi si s še štirimi nogometaši in petimi doseženimi zadetki delijo tudi Žan Nikolić (Jadran Dekani) ter Matic Marcius in Sacha Varga (oba Brda). Med sedmimi igralci s po štirimi zadetki sta tudi Dejan Banovič (Jadran Dekani) in Martin Doči (Ankaran Postojna).

Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Aliaj, Nemanič, Krivičić, Stevanović (od 76. Vidaković), J. Požrl, Salkić, Sever, Stančič, Ibou Kebe. Trener: Andrej Razdrh.

SEŽANA > Tekma v vetrovni kraški prestolnici je povsem upravičila naziv derbi, na koncu pa so se glede na potek tekme osvojene točke lahko bolj razveselili domači nogometaši. Ti so že zgodaj povedli, po podaji Erika Salkića je z desne strani zadel vroči domači napadalec Papa Ibou Kebe. Že čez 15 minut so domači podvojili vodstvo - Kebe je lepo ustavil žogo in jo poslal do Leona Severja, ta pa v zgornji desni kot vrat Aleksandra Šelige, ki si je sicer privoščil grd spodrsljaj. Malo zatem so Sežanci po nepotrebnem prejeli zadetek po zmedi v domačem kazenskem prostoru, pri čemer niti vratar Arian Rener ni bil brez krivde. Še večji šok za domače je bila 40. minuta, ko je z nespametnim prekrškom na sredini igrišča drugi rumeni karton dobil Klemen Nemanič.

V drugem polčasu so kljub igralcu manj gostitelji igrali pretežno odprto, kar so plačali z zadetkom hitrega Matthiasa Fanima. Ta je s svojo hitrostjo in nepredvidljivostjo sežansko obrambo nekajkrat spravil v velike težave. Gol je padel po hitrem izvajanju prostega strela. Še pred tem so bile moči na igrišču izenačene, rdeči karton je dobil tudi Dravin Luka Petek. Domači so v nadaljevanju povedli po lepi akciji, ko je Ibou Kebe dobil uporabno žogo v kazenski prostor, si jo zaustavil na prsih, pomeril in zadel. Končni izid je postavil Jaka Bizjak po strelu z glavo, takoj zatem, ko je bil pri domačih izključen še Jurij Požrl. Sežanci so do konca tekme z osmimi igralci v polju veliko tvegali, a vendar ubranili točko. rm

Ankaran Postojna : Beltinci 2:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 70, sodnik Glažar (Hajdina). Strelec Doći v 50. in 73. minuti.

Ankaran Postojna: Matošević, Boateng, Dias, Doći, Bordon, Slaviero, Pahor, Menegusso (od 79. Agić), Ardenghi, Humar, Koval. Trener: Vlado Badžim.

POSTOJNA > V športnem parku nič novega. Moštvo Ankarana Postojne še ni oddalo zmage, domači trener Vlado Badžim pa se je še naprej ukvarjal z vprašanjem, kako sestaviti enajsterico. Edina novost je bila, da prvič v sezoni na domači tekmi Ankarana ni deževalo, kar pa kljub temu ni privabilo večjega števila gledalcev. Prvi polčas je minil mirno, brez atraktivnih potez, obe moštvi sta si ustvarili po eno priložnost.

V nadaljevanju je bilo več intenzivnosti v igri, gostitelji pa so poskušali s preskok igro presenetiti Prekmurce. Začetni nalet Ankarančanov se je zgodaj obrestoval, saj je že v peti minuti nadaljevanja po podaji Gabriela Razentija Adenghija žogo v mrežo pospravil Martin Doći. Ob vodstvu z 1:0 je sodnik Roman Glažar dosodil enajstmetrovko, ker naj bi z roko igral Žan Humar. Protesti domačih seveda niso zalegli, vendar je domače z obrambo rešil vratar Kristjan Matošević. V zadnji tretjini tekme so gostitelji povišali prednost na 2:0. Spet je podal Razente Ardenghi in spet je zadel (tokrat z glavo) Doći. RM

Fužinar Vzajemci : Jadran Dekani 1:1 (1:0)

Mestni stadion, gledalcev 150, sodnik Kos (Kresnice). Strelca - 0:1 Babič (19), 1:1 Moravac (49, z 11m).

Jadran Dekani: Cvetković, Stepančič (od 89. Bejdić), Lukač, Nikolić (od 79. Rodica), Gajšek (od 88. Zyba), Babič, Banovič, Vitezica, Šop, Ahmetović, Matošević. Trener: Nedžad Okčić.

RAVNE NA KOROŠKEM > Dekančani so se domov vrnili s točko, kar je glede na potek tekme kar dober izkupiček. V prvem polčasu so sicer imeli več od igre gostje, ki so bili tudi nevarnejši. Dejan Banović je poskusil s strelom po podaji iz kota. Bolj podajo kot strel z leve straniAndreja Lukača je domači vratar Tilen Marcič odbil v kot, nevaren pa je bil tudi poizkus Luke Stepančiča.

V drugem polčasu je bila na igrišču drugačna zgodba, saj so prevladovali domači nogometaši, ki so izenačili iz strogo dosojene najstrožje kazni. Prekršek je naredil vratar Zoki Cvetković, a vtis je bil, da je pred tem žoga že ušla napadalcu. Bi pa lahko sodnik Blaž Kos v prvem polčasu že pokazal na belo piko za domače nogometaše, ki so med drugim v nadaljevanju zadeli še vratnico, pri čemer je bil razigran domači rezervist Dem Pljava. RM

Bravo : Brda 3:1 (1:0)

Športni park Šiška, gledalcev 100, sodnik Bukovec (Lendava). Strelci - 1:0 Križan (31), 1:1 Marcius (72), 2:1 Križan (87), 3:1 Turkuš (94).

Brda: Mavrič, Varga (od 75. Debenjak), Marcius, Jazbar, Perko, Jalinous, Žižek, Kuraj (od 50. Štrukelj), Bužinel, Escobar, Florjanc (od 63. Pavić). Trener: Domen Beršnjak.

LJUBLJANA > Ni veliko manjkalo, pa bi Brici v Ljubljani uprizorili popolno presenečenje. Pri izidu 1:1 je Grega Debenjak po podaji Alena Pavića sam stekel proti domačim vratom, a se z zaključnim strelom ni proslavil. Domači vratar je poskus odbil in sprožil protinapad, ki se je končal z drugim in odločilnim golom Mitje Križana. Za varljivih 3:1 je v sodnikovem podaljšku zadel rezervist Matevž Turkuš. Gostje so že v prvem delu napovedali, da v Ljubljano niso prišli le na izlet. Sascha Varga je pri izidu 0:0 z glavo stresel okvir vrat, po zaostanku pa so Brici nekajkrat ogrozili domača vrata. Nato so izpeljali tudi akcijo za izenačenje. V vlogi podajalca se je zelo dobro znašel Pavić, med strelce pa se je spet vpisal Matic Marcius. Žal pa zadetek ni zadostoval (niti) za točko. ASO

Vitanest Bilje : Ilirija 1:2 (0:1)

Igrišče V Dolinci, gledalcev 130, sodnik Lacković (Miklavž na Dravskem polju). Strelci - 0:1 Rujović (45), 0:2 Corn (79), 1:2 Ferjančič (83).

Vitanest Bilje: Lipičar, Pušnar, Ferjančič, B. Frelih (od 46. M. Žižmond), Nagode (od 49. Devetak), Doplihar, Pečenko, Humar (od 81. Koron), D. Frelih, L. Žižmond, Leonardo. Trener: Sandi Valentinčič.

BILJE > V obračunu ekip z dna lestvice so krajšo potegnili Biljenci. Tudi zavoljo sodniškega kriterija, ki je buril duhove v domačem taboru zlasti v drugem polčasu. V izdihljajih prvega je izkušeni Enes Rujović izkoristil spodrsljaj v domači obrambi za ljubljansko vodstvo ob odmoru. V nadaljevanju je domača klop hitro opravila dve menjavi. Zaradi zdravstvenih težav je moral predčasno z igrišča tudi Tilen Nagode, sicer pa so gostitelji v drugem delu pustili boljši vtis. Veliko več kot s tekmeci pa so imeli opravka s sodnikom. Sporno enajstmetrovko je Jure Lipičar sicer ubranil, a odločitev, s katerimi se domači nogometaši niso mogli sprijazniti, je bila še cela vrsta. V končnici tekme je Jaka Corn podvojil prednost gostov, gol Matica Ferjančiča pa je bil za Biljence slaba tolažba. ASO


Najbolj brano