Zdaj so najboljši na Primorskem

Izolski rokometaši so na zasluženem počitku, saj so si zagotovili še eno sezono igranja med najboljšimi rokometnimi moštvi. A pravega počitka za (po propadu Cimosa) najboljši primorski rokometni kolektiv ni.

Navijači, Ribari, so bili glasen in množičen zaveznik izolskih rokometašev Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Navijači, Ribari, so bili glasen in množičen zaveznik izolskih rokometašev Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Igralci še vedno občasno opravljajo lažje treninge. Še prejšnji teden smo jih lahko v velikem številu spremljali na Eurofestovem teku. Poletne počitnice bodo za vse slovenske rokometne klube nekoliko krajše, saj se bo prvenstvo začelo nekoliko prej, ravno med predtekmovanjem na Eurobasketu. Prav zato bo Borut Hren, ki naj bi ekipo vodil tudi v prihodnje, zbral igralce že v drugi polovici julija.

Medtem se uprava trudi obdržati čim več rokometašev, ki so v minuli sezoni uspešno odigrali v prvoligaški konkurenci. Ker finančni okvirji ostajajo enaki, jim to ne bo prav lahko. O okrepitvah in bolj ambicioznem projektu pa niti ne sanjajo. Ekipa je lani začela priprave s Sebastjanom Podbregarjem kot prvim trenerjem, že jeseni pa je dirigentsko palico prevzel njegov pomočnik Borut Hren, ki je zelo uspešno prikrmaril do konca.

Ekipa je bila posrečeno izbrana in poškodbe (prvi del Čosič, kasneje Redžič, pa Kojič in ostali) niso pustile resnejših posledic. V Izoli so imeli celo nekaj skomin po nastopu v ligi za prvaka, a so se na koncu zadovoljili z doseženim. Žiga Smolnik se je razvil v odličnega organizatorja, ki je razigraval soigralce ter s hitro igro omogočil predvsem Petru Božiču, da pokaže ves svoj strelski potencial.

V obrambi so vsi garali. O izjemni pomoči navijačev, Ribarov, ki so postali zaščitni znak izolske športne dvorane in rokometašev, pa niti ni treba izgubljati besed. Tudi najboljši slovenski klubi imajo še vedno v mislih bučno navijanje in peklensko vzdušje v dvorani v Kraški ulici, ki bi v kratkem morala doživeti nujno potrebne posodobitve.

V tem trenutku povzroča veliko težav Izolanom tudi razpad koprskega Cimosa. Prisotna je negotovost, kaj se bo zgodilo v prihodnje in kje bodo zaigrali posojeni igralci. Odpirajo se tudi nove možnosti, saj je sedaj Izola najboljše primorsko moštvo in predvsem tisti najbolj ambiciozni bi morali stremeti k merjenju moči v prvi ligi. Po drugi strani v Kopru odpirajo novo zgodbo, kjer bodo nosilne vloge imeli prav domači rokometaši. Žal odslej ne bo več obalnega derbija, ki je v zadnjih sezonah polnil tako izolsko kot koprsko dvorano.


Najbolj brano