Zadnji preobrat pet minut pred koncem

Krško je po vodstvu Istrabenza plinov s 24:21 zadelo štirikrat zapored. Zaradi poraza Jeruzalema Ormoža v Ivančni Gorici pa se Krčani kljub zmagi ne morejo več dvigniti z zadnjega mesta, Izolani pa so še vedno izenačeni z Ormožani.

Izolani so, tako kot rokometašice in navijači, več pozornosti kot sami tekmi namenili dobrodelni akciji Izolsko srce za Renejevo nogico, v okviru katere so zbrali 1257 evrov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolani so, tako kot rokometašice in navijači, več pozornosti kot sami tekmi namenili dobrodelni akciji Izolsko srce za Renejevo nogico, v okviru katere so zbrali 1257 evrov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

1. A DRL - od 7. do 12. mesta

31. krog - SVIŠ Ivančna Gorica : Jeruzalem Ormož 30:28 (14:13), Istrabenz plini Izola : Krško 24:25 (14:12), Krka : Slovan 37:25 (20:11).

Zadnji krog (sreda) - Slovan : Istrabenz plini Izola.

Istrabenz plini Izola : Krško 24:25 (14:12)

IZOLA > Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 200, sodnika Backovič in Palačkovič (oba Ljubljana).

Istrabenz plini Izola: Gregorič (10 obramb), Kević (4 o.), Zorič-Stepančič 1, Smolnik 9 (3), Vukovič 1, Redžić 4, Čosić 4, Božič 1 (1), Jurič 3, Rončevič 1, Kojić, Matijaševič. Trener: Borut Hren.

Krško: Polutnik (4 o.), Žitnik (4 o.), Dular 1, Cerjak 8 (5), Ban 4, Omerzel 3, Kodrič 1, Dimc 2, Sobotič 4, Zoran 2, Kastelic. Trener: Sandi Markl.

Sedemmetrovke: Istrabenz p. 5 (4), Krško 5 (5); izključitve: Istrabenz p. 4, Krško 8 minut.

Že pred tekmo je bilo jasno, da sta točki pomembnejši za Krčane, ki so še upali, da si lahko priigrajo obstanek v ligi tudi v primeru, da ne bo reorganizacije tekmovanja zaradi odhoda dveh ali treh najboljših klubov v regionalno ligo SEHA. Izolani so, tako kot rokometašice in navijači, več pozornosti kot sami tekmi namenili dobrodelni akciji Izolsko srce za Renejevo nogico, v okviru katere so zbrali 1257 evrov.

Prvi polčas je minil v izenačeni igri. Razlika med ekipama je bila do 28. minute manjša od treh golov, takrat je Amel Redžić povedel domače v vodstvo s 14:11. Gostje so zaostanek hitro znižali. V osmi minuti drugega polčasa so izenačili na 16:16, zatem so si priigrali dva zadetka prednosti. V 45. minuti je bil izid 18:20, nato se je zvrstilo deset odličnih minut za domače, ki so s petimi zadetki Žige Smolnika povedli s 24:21. V zadnjih petih minutah Izolani niso več zadeli mreže, gostje pa so jo uspeli štirikrat. V zadnji minuti je odločilni gol za zmago Krškega zabil Tadej Sobotič. BK

1. A DRL ženske

Rokometašice Krima so osvojile svoj 20. naslov državnih prvakinj. Na povratni tekmi finala so v Ljubljani premagale Zagorje GEN-I s 37:25 (19:9). Prva tekma se je v Zagorju končala s 24:24. Ljubljančanke so tokrat povsem zasenčile zasavsko zasedbo in že v prvem polčasu razblinila vse dvome.

Ob robu finala so podelili nagrade posameznicam. Najboljša igralka po izboru trenerjev je Neli Irman (GEN-I Zagorje), ki je prehitela Katjo Čerenjak (Krka), Ivano Ljubas (GEN-I Zagorje), Polono Barič (Piran) in Jasno Turnšek (Zelene doline Žalec). Slednja je z 201 zadetkom najboljša strelka sezone, najboljša vratarka pa je Edita Amon (Veplas).

STA, BK


Najbolj brano