Za Cimos konec boja za prvaka?

19. krog državnega rokometnega prvenstva prinaša danes zvečer derbi vrha v Velenju, kjer bo pri prvakih gostoval koprski Cimos, ki bo po nepričakovanemu porazu z Mariborom imel še težje delo, kot bi ga čakalo sicer.

Poraz z Mariborom v soboto še peče Koprčane, ki bodo morali nocoj v velenjski Rdeči dvorani računati še na dodaten motiv Gorenja, ki  je jeseni ostalo praznih rok na Bonifiki Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Poraz z Mariborom v soboto še peče Koprčane, ki bodo morali nocoj v velenjski Rdeči dvorani računati še na dodaten motiv Gorenja, ki je jeseni ostalo praznih rok na Bonifiki Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER>Poraz z Mariborom v soboto še peče Koprčane, ki bodo morali nocoj v velenjski Rdeči dvorani računati še na dodaten motiv Gorenja, ki je jeseni ostalo praznih rok na Bonifiki.

Gorenje se je v zadnjih dneh okrepilo s prvim strelcem 1. A DRL Jernejem Papežem in s članoma širše selekcije izbrane vrste BiH, bratoma Benjaminom (vratar) in Senjaminom (krožni napadalec) Burićem, ki prihajata iz banjaluškega Borca.

Če želi Cimos ostati v položaju za napad na naslov prvaka, mora danes zmagati, kar pa bo težko, saj je znotraj moštva kar mala bolnišnica. Po dodatni sobotni poškodbi prsta ne bo igral Tine Poklar. Težave so z vratarji. Zaradi gripe ni treniral Gorazd Škof, Dušan Podpečan pa ima poškodovan prst. Med vratnicama se bo moral izkazati Jure Vran.Nikola Manojlović, Matjaž Brumen, Nejc Poklar, pa tudi oba krožna napadalca, Uroš Bundalo in Filip Gavranović, vlečejo stare poškodbe, a tekme ne bodo smeli izpustili.

Koprski trener Fredi Radojkovič sicer ne išče opravičil: ”Če smo pravi, ne bomo jokali, ampak bomo šli v Velenje igrat in se dokazovat. Težave, ki jih imamo, pač sodijo v obdobje, ko si tekme sledijo ena za drugo. Veliko bo odvisno od tega, kdo bo za vsako tekmo dejansko na razpolago.”

Po dveh tekmah kazni se vrača Nino Grzentič, ki bo verjetno prevzel vlogo prvega levega zunanjega. Veliko bo odvisno od učinka izkušenega Milorada Krivokapića, ki je sposoben prispevati bistveno več kot je proti Mariboru. Kapetan Uroš Rapotec, je pred tekmo povedal: “Če hočemo do naslova, moramo zmagovati. Spodrsljajev ne sme biti več.”

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano