Vračajo se v Evropo

Slovenija je v prvih dveh tekmah opravila delo, ki so jo od nje pričakovali. Rezultata, zmagi za deset in sedem zadetkov, sta celo boljša, kot je bila videti igra.

“S Poljaki ne bomo imeli prostora, za kakšne velike padce v  igri, kot so se nam primerili na obeh uvodnih tekmah,” napoveduje selektor Boris Denič Foto: Laszlo Balogh
“S Poljaki ne bomo imeli prostora, za kakšne velike padce v igri, kot so se nam primerili na obeh uvodnih tekmah,” napoveduje selektor Boris Denič Foto: Laszlo Balogh

ZARAGOZA> Zdaj se za Deničevo četo začne pravo svetovno prvenstvo, na katerem bo morala dokazati, da je naredila korak naprej od lanskega EP. Drevi jih namreč v polprazni dvorani princa Filipa čaka prvi favorit skupine C. “Zdaj se vračamo v Evropo. Poljaki so telesno zelo močni. So hitri, a ne toliko, da jih mi ne bi mogli obvladati. Igrajo bolj statično kot obe dosedanji ekipi. Morali bomo biti 110-odstotni in zbrani. Ne bomo imeli prostora, za kakšne velike padce v igri, kot so se nam primerili na obeh uvodnih tekmah,” napoveduje selektor Boris Denič.

Poljska ima preizkušeno moštvo, prekaljeno na velikih tekmovanjih, a morda tudi nekoliko iztrošeno. Na tekmi prvega kroga z Belorusijo je izvrstno začela, nato pa Rutenki in druščini dovolila vrnitev. Čeprav je zmagala le za dva zadetka, njena zmaga nikoli ni bila vprašljiva. Predvsem v drugem polčasu je prikazala tudi pomanjkljivosti. A je morda še več slabih strani v prvih dveh tekmah pokazala Slovenija, ki se je mučila z najslabšima ekipama v skupini. Na nek način bo to trenutek resnice, po drugi strani pa niti poraz ne bo usoden, saj naše rokometaše čakata še tekmi z Belorusijo in Srbijo. “Dvoboj s Poljsko bo za nas eden ključnih, če želimo osvojiti prvo ali drugo mesto v skupini in s tem dobiti ugodnejšega nasprotnika v osmini finalu. Takega padca zbranosti kot v prvih dveh tekmah si ne bomo smeli dovoliti, ker bodo to oni znali bolje kaznovati. Tekma bo drugačna, ker so Poljaki bistveno višji od Arabcev in Korejcev: zagotovo bodo igrali 6-0. A so hkrati počasnejši in tu vidim našo priložnost,” je sinoči napovedal drevišnji dvoboj Sebastian Skube.

Dragana Gajića poškodba stegenske mišice ne ovira, zato pa ima večje težave Nenad Bilbija, ki bo najbrž ostal kar na klopi.

DES


Najbolj brano