V motiv Koprčanov ne gre dvomiti

V normalnih razmerah zadnjih let bi gostovanje velenjskih rokometašev v Bonifiki pomenilo mobilizacijo vseh ljubiteljev rokometa in športa v Istri, a je trenutni položaj v koprskem klubu takšen, da je v ospredju zanimanja boj za golo preživetje.

Matjaž Brumen se po poškodbi vrača v koprsko moštvo in bo spet meril moči z velenjskim vratarjem Ivanom Gajićem Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matjaž Brumen se po poškodbi vrača v koprsko moštvo in bo spet meril moči z velenjskim vratarjem Ivanom Gajićem Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Ali bo klub sploh še obstajal? Ali bo zadržal profesionalno ekipo? Kdo ga bo vodil na igrišču in ob njem? To so temeljna vprašanja, s katerimi se ukvarjajo navijači RK Cimos Koper.

Državno prvenstvo nadaljujejo tudi izolski rokometaši v skupini za uvrstitev od sedmega do 12. mesta. Drevi (ob 19. uri) se bodo v domači dvorani pomerili s Krškim. Dvoboj morajo dobiti, če želijo računati na obstanek v ligi. Krčani so sicer na zadnjem mestu, a so v končnici že zmagali v Ormožu.

Tisti najbolj zvesti so skupaj z logistično službo kluba zagnali akcijo “preoblecimo Bonifiko v rumeno”, s katero želijo drevi privabiti v dvorano čim večje število gledalcev, odetih v rumena oblačila. Odziv nanjo bo dober pokazatelj, koliko podpore je še ostalo v koprski navijaški množici, ki je velike in pomembne dvoboje znala preleviti v spektakle.

Današnji dvoboj spektakel zagotovo ne bo, saj je Cimos izgubil prave tekmovalne ambicije, a bo imel dvoboj s tradicionalnimi tekmeci poseben naboj. Glede na zdajšnje stanje v klubu bo to najbrž predzadnja resna, vrhunska tekma koprskega rokometnega kluba. Zadnja bo v nedeljo, bo v Bonifiki gostovalo Celje PL. Sledili bosta gostovanji Trima in Maribora, v naslednji sezoni pa koprski klub najbrž ne bo imel več kompetitivne ekipe za vrh 1. A DRL.

Ob finančnih težavah in negotovosti, ki ne vplivata blagodejno na ekipo, najmanj toliko težav povzročajo poškodbe. Koprčani so reprezentančni premor uspešno izkoristili za njihovo celjenje. Po skoraj dveh mesecih se na parket vrača Matjaž Brumen. Za nekaj minut, a nič več kot to, bosta pripravljena tudi Uroš Bundalo in Nikola Manojlović. Milorad Krivokapić in Tine Poklar še nista nared.

Šele včeraj so se treningom priključili reprezentanti Jure Dobelšek, Dean Bombač in Vlado Osmajić, ki je s svojo Črno Goro izgubil v Izraelu. Ekipa torej ni imela nekega posebnega uigravanja v premoru, a to velja tudi za goste iz Velenja. Ti se ukvarjajo s svojimi problemi.

Vodilno Gorenje je po 24 tekmah zbralo 46 točk. Edini poraz doslej mu je jeseni zadal prav Cimos. Celje PL je na drugem mestu s 43 točkami, Cimos Koper pa je tretji z zgolj 36 točkami.

Podobno kot Koprčani bodo po koncu sezone razprodali ekipo, le da večina rokometašev že ve, kam se bodo preselili. Trener Branko Tamše ima nekaj težav s krožnimi napadalci, saj sta Matej Gaber in Peter Pucelj izpustila gostovanje na Islandiji, Dino Bajram pa zaradi poškodbe ne bo igral do konca sezone. Vseeno ima Gorenje daljšo klop od Cimosa. Velenjčani si želijo zmage, saj bi v nasprotnem ponudili možnost lovorik lačnim Celjanom, da se jim približajo.

Čeprav Koprčani nimajo več pravih tekmovalnih ambicij, o njihovem motivu ne gre dvomiti. Takšni derbiji primorajo športnike, da iz sebe iztisnejo zadnje atome moči, poleg tega pa lahko z izjemno igro opozorijo oglednike, da so vredni nakupa oziroma si izboljšajo tržno vrednost.

DENIS SABADIN


Najbolj brano