V končnici so jih strli

Če je bil poraz s šestimi goli v obalnem derbiju glede na prikazano previsok, bo prav tako držalo, da je tudi zmaga Izolanov z Ormožem za šest golov previsoka. Dvoboj neposrednih tekmecev je bil izenačen, tehtnica se je na domačo stran obrnila šele v končnici. Istrabenz plini Izola : Jeruzalem Ormož 30:24 (14:15).

Izolska obramba (od leve Jure Jelovčan, Žiga Smolnik in David Stepančič Zorič) je bila ključ do uspeha v dvoboju z Ormožem Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolska obramba (od leve Jure Jelovčan, Žiga Smolnik in David Stepančič Zorič) je bila ključ do uspeha v dvoboju z Ormožem Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA> Rokometaši Istrabenz plinov so v zelo pomembni tekmi v boju za obstanek osvojili poln izkupiček. Odpor trdoživih Ormožanov so strli šele v zadnjih minutah. Še v 54. minuti so se gostje približali na vsega en gol zaostanka (24:23), a so Izolani v sami končnici strnili obrambo in si s hitrimi protinapadi priigrali visoko in zasluženo zmago. Z desetimi goli je blestel Jan Gorela, za katerega gostje niso našli orožja, asistiral pa mu je Peter Božič, ki jih je dodal še devet.

Športna dvorana v Kraški ulici, gledalcev 250, sodnika Pangerc in Veber. Istrabenz plini Izola: Ti. Ponikvar 6 obramb, Kevič 7 obramb (1x7m), Jurič, Jelovčan, Dolenc 1, Gorela 10, Božič 9 (2), Špegel, Stepančič, Kojić 3 (2), Bubnič, Redžič 1, Fidel 3, Smolnik 1, To. Ponikvar 2, Slobodnik. Trener: Sebastjan Podbregar. Jeruzalem Ormož: Belec 1 obramba, Žuran 10 obramb, Mavrič, Žmavc 1, Rajšp, Bogadi 2, Radujković 5, Čudič 5 (5), Špiljak 3, Gregorc 2, Hrupič, Kljajič, Mesarič 2, Šišmanovič 4. Trener Saša Praprotnik. 7m - IP Izola 6 (4), Ormož 7 (5); izključitve - IP Izola 12, Ormož 8.

Domači so začeli izvrstno in predvsem zaradi hitrega Božiča so povedli s 5:1. A so se gostje kmalu zbrali in začeli uveljavljati svoj način igre. V nadaljevanju sta trenerja zamenjala oba vratarja. Uspešnejši je bil Sandi Žuran in Ormož je prednost počasi topil. V 28. minuti je prvič povedel (13:14) ter prednost obdržal do odmora.

V drugem polčasu so se Izolani v obrambi pomaknili nekoliko bolj proti šestmetrski črti in s fanatično obrambo ter razpoloženim Tinetom Ponikvarjem prevzeli pobudo. Prav čvrsta obramba, po poškodbi Davida Stepančiča sta na sredini zaigrala David Bubnič in Dean Dolenc, je postavila temelje hitrim protinapadom, s katerimi so Izolani dosegali lahke zadetke. Na drugi strani so gostje menjavali po tri igralce ob prehodih iz obrambe v napad, a kljub temu držali priključek z domačimi. V končnici se je obrestovala rotacija igralcev domačega trenerja in gostje so popustili.

“Odločilen je bil trenutek, ko smo ob igralcu več imeli izključitev in sedemmetrovko, a si je naš igralec nepotrebno prislužil izključitev. Izolani so bili srečnejša ekipa in so zasluženo zmagali,” je po tekmi povedal gostujoči trener Saša Praprotnik.

“Zahvalil bi se našim navijačem, ki so nam pomagali do zmage. Odločala je naša čvrsta obramba in nato hitri protinapadi, iz katerih smo dosegli veliko lahkih zadetkov. S tem smo osvojili pomembne točke v boju za obstanek,” je po tekmi povedal vratar Tine Ponikvar, ki je prispeval svoj delež.

Izolani, ki sicer niso ponovili odlične igre s tekme s Cimosom (tudi gledalcev je bilo kljub pomembnosti tekme bistveno manj), so se tako pomaknili proti sredini lestvice, že v sredo pa gostujejo v Celju pri Pivovarni Laško.ELVIS ŠTADER


Najbolj brano