V drugem polčasu preobrat

V lokalnem istrskem obračunu so gledalci videli dva različna polčasa. V prvem so bile gostiteljice boljše, a tega rezultatsko niso unovčile, v drugem pa so prevladale bolj izkušene Pirančanke. Žurd Fikon Koper : Piran 20:28 (12:12).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Za rokometno slovo od leta 2013 so Pirančanke potrdile, da so še vedno najboljše primorsko žensko moštvo. Kratek zimski premor bodo preživele na šestem mestu s 13 točkami, kar je v skladu s pričakovanji. Podobno velja za Koprčanke, ki so jesenski del kot novinke končale na osmem mestu s tremi zmagami.

Dvorana Bonifika, gledalcev 150, sodnika Kos, Pajič. ŽurdFikon Koper: Križanec, Ečimovič, Kurnik, Radojkovič 1, Bajič 1, Bertok, Munda 2, Čeh, Vukelič, Petrinja 3, Udovič 4, Leški 1, Zorko 4, Bytyqi 2, Cuder 2. Trener: Igor Poklar. Piran: Kraja, Katič, Tutnjić 2, Krajnc 3, Kovačič 1, Panger 3, Levačič, Barič 8, Šabič, Milakovič 6, Jagurdžija 2, Petek, Mattica 3. Trener: Dalija Erceg. Sedemmetrovke - Žurd Fikon 5 (4), Piran 4 (2); izključitve - Žurd Fikon 4, Piran 8; rdeč karton - Panger (44 - 3x2).

Končnih osem zadetkov razlike ne ustreza povsem dogodkom na parketu, saj so se večji del srečanja domače rokometašice dostojno upirale gostjam. Še več, v prvem polčasu so jih tudi nadigrale. “Moje varovanke so me prav presenetile. Prvih 25 minut so odigrale odlično,” je po dvoboju dejal trener Žurda Fikona Igor Poklar. Po enakovrednih uvodnih minutah so prevzele pobudo, na različne načine izigravale obrambo gostij in povedle tudi s tremi zadetki prednosti (11:8). “Očitno v tekmo nismo startale stoodstotno. Tudi Koprčanke so nas uspavale s počasnimi napadi, kar res nismo pričakovale. Puščale smo jim preveč prostora in potrebovale smo nekaj časa, da smo zaigrale našo igro,” je analizirala Izolanka v piranskem dresu Polona Barič.

Prav na njenih krilih se je začel preobrat v drugem polčasu. Pirančanke so že v prvi minuti nadaljevanja dosegle dva zadetka, že v 38. minuti pa so vodile z 19:13, čeprav je koprski trener medtem že uporabil dve minuti odmora. “V nadaljevanju sem pričakoval padec, saj imamo v zadnjih tednih zaradi poškodb manj intenzivne treninge, škoda je le, da se je zgodil že takoj po desetminutnem počitku in bolj zaradi naših lastnih napak kot pa zaradi odlične igre nasprotnic,” je dodal Poklar.

Pirančanke so večino zadetkov dosegle iz protinapadov, Koprčanke, pri katerih zaradi zvina gležnja na srednješolskem tekmovanju dan pred tekmo ni igrala najpomembnejša igralka Veronika Leški, pa so bile povsem razbite. “V drugem polčasu smo bile v obrambi bolj borbene in odločne. Zato smo lahko izvedle nekaj protinapadov, nato pa je bilo vse lažje,” je enostavno pot do uspeha pojasnila Polona Barič. Nekaj možnosti za preobrat so Koprčanke imele v 44. minuti, ko je bila Andreja Panger že tretjič izključena za dve minuti. Gostje, pri katerih so zaradi poškodb manjkale Manuela Hrnjić, Ivana Orejaš in Nina Bužekijan, so dejansko v osmih minutah dosegle le zadetek, a so tudi domače rokometašice grešile in niso bile bistveno bolj učinkovite.

Državno prvenstvo za rokometašice se bo nadaljevalo 18. januarja, ko bo na sporedu primorski derbi med Piranom in Mlinotestom.

DENIS SABADIN


Najbolj brano