V Celju brez presenečenja

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 19. krogu 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču premagali Istrabenz Pline Izolo s 35:20 (15:10).

Žiga Smolnik je celjsko mrežo zatresel osemkrat Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Žiga Smolnik je celjsko mrežo zatresel osemkrat Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE > Dvorana Zlatorog, gledalcev 230, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Nahtigal (Ljubljana). Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 1, Mlakar 4, Marguč 8 (4), Žuran 5, Janc 2, Razgor 1, Ranevski, Skube 3, Poteko 3, Slišković 2, Potočnik 1, Čavor 1, Lekai 1, Žvižej 2 (1). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, R. Jelovčan, Kević, Jurić 4, Vidali, Stepančić, Kojić, Markezić, Čosić 5, Markovič, Vuković, Smolnik 8 (3), Rončević 1, Vidic 2. Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5), Istrabenz Plini Izola 3 (3). Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Istrabenz Plini Izola 6 minut.

Celjani so zanesljivo opravili z gosti iz Istre, čeravno v zadnjih dveh mesecih zaradi evropskega prvenstva na Danskem niso vadili v polni postavi.

Gostitelji so odločno začeli, po vodstvu s 5:1 in minuti odmora Boruta Hrena pa so se jim bolj enakovredno zoperstavili tudi gosti. V drugem polčasu pa gosti niso bili kos izbrancem domačega trenerja Branka Tamšeta, ki so si že v deseti minuti nadaljevanja priigrali dvanajst golov prednosti, na koncu pa so slavili s +15.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč z osmimi goli, vratar Matevž Skok pa je zbral 15 obramb. V izolski je Žiga Smolnik dosegel osem zadetkov.

Celjska ekipa bo v sredo, 5. februarja, gostovala v Krškem, izolska pa bo v soboto, 8. februarja, gostila trebanjski Trimo.

STA


Najbolj brano